fbpx

Apple перетворить смартфон в пульт керування автомобілем

Стиль життя 15:45, 25.10, 2014

Автовласники матимуть можливість віддалено керувати дверними замками, включати запалювання.

Apple запатентувала технологію, завдяки якій можливо керувати "розумними" автомобілями за допомогою смартфона. Система поки що дозволяє здійснювати лише частковий контроль за авто. Нова програма допоможе власникам останніх версій iPhone знайти машину на стоянці, отримавши від неї певний сигнал, пише dt.ua.

Повідомляється, що власник авто завдяки новій системі зможе дистанційно керувати дверними замками автомобіля, включати запалювання, а також відстежувати, чи не рушила машина з місця.

Також система Apple дозволяє визначити, з якого боку до авто підійшов водій, і в залежності від цього відкрити двері або багажник.

Для зв'язку між пристроями Apple і машиною буде використовуватися Bluetooth з низьким енергоспоживанням. Система буде доступна власникам мобільної електроніки Apple, з'єднаної з системою CarPlay.

Наголошується, що автомобілі, обладнані системою CarPlay, будуть блокувати смартфони користувача, за умови, що транспортний засіб рухається з певною швидкістю. Таким чином, Apple збирається підвищувати безпеку дорожнього руху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: