fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Аптечка на колесах, автомобіль ШМД та польова кухня: мальтійці з Франківська відправили допомогу колегам на Схід. ФОТО

Аптечка на колесах, автомобіль ШМД та польова кухня: мальтійці з Франківська відправили допомогу колегам на Схід. ФОТО

Суспільство 12:18, 13.09, 2018

Сьогодні волонтери Мальтійської служби допомоги відправляють колегам в Южноукраїнськ Миколаївської області рятувальний причеп, а автомобіль швидкої допомоги та польову кухню – мальтійцям у Маріуполь.

Поблагословив у дорогу мальтійців та автомобілі Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин).

Вартість рятувального причепа, чи, як його називають мальтійці, аптчеки на колесах, 10 тисяч євро, авто ШМД – майже 4 тисячі євро, також 4 тисячі євро – вартість польової кухні. Придбав це все осередок Мальтійської служби допомоги в Івано-Франківську спільно з архієпархією УГКЦ за підтримки колег з Німеччини.

Рятувальний причеп розрахований на випадок надзвичайних ситуацій, де є понад 20 постраждалих.

1

Завдяки польовій кухні, яку відправляють в Маріуполь, можна нагодувати близько тисячі осіб. Нагрівається вода в ній всього за 15 хвилин. З допомогою такої кухні мальтійці годували протестувальників на Майдані.

"Якщо б почались якісь бойові дії чи масові бомбардування і була б велика кількість біженців, то потрібно людей годувати", – розповідає Роман Яручик, керівник МСД в Івано-Франківську.

2

Авто швидкої допомоги не нове, проте, як запевняють мальтійці, у відмінному стані та повністю укомплектоване.

3

До речі, в 2014-2015 рр. під час бойових дій мальтійці з Івано-Франківська неодноразово відправлялись в Маріуполь з польовою кухнею та розвозили їжу на передову. Волонтери МСД вже чотири роки навчаються на рятувальників, щоб надавати першу допомогу при нещасних випадках.

Як писав КУРС, нещодавно в Івано-Франківську відбулись міжнародні мальтійські рятувальні маневри.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: