fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Архбудінспекція збирається покарати забудовника зеленої зони біля озера у Франківську за самовільне будівництво... автостоянки

Архбудінспекція збирається покарати забудовника зеленої зони біля озера у Франківську за самовільне будівництво... автостоянки

Суспільство 14:31, 10.06, 2015

В Окружному адміністративному суді триває засідання за позовом ГО "Поступовий гурт франківців", яка вимагає скасування декларації про початок виконання будівельних робіт для екс-підприємця Ріяфета Гасимова на ділянці біля міського озера.

Архбудінспекцію, яка є відповідачем у справі, в суді представляє Олег Семків – головний державний інспектор Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області.

Архбудінспекція надала суду постанову про призначення позапланової перевірки і постанову про адміністративне правопорушення за самовільне будівництво.

Як ідеться в постанові Держархбудінспекціі від 5 червня про адміністративне правопорушення, позапланова перевірка встановила, що поряд з будівельним майданчиком фізкультурно-оздоровчого комплексу ведеться будівництво з влаштування автомобільної стоянки, яка не передбачена дозвільними документами. Адмінправопорушення передбачає стягнення з екс-підприємця Ріяфета Гасимова 10 200 грн. Стоянка розташована поруч з будинком і на неї немає дозвільної документації. Гасимову дають рік для того, щоб оформити документи для будівництва на цій ділянці автомобільної стоянки. Якщо за рік такі дозволи не оформлять, інспекція в суді вимагатиме знесення цього об'єкту.

На зауваження громадських активістів про невідповідність зведених будівель проекту, що передбачав будівництво не житла, а спорткомплексу, представник інспекції визнав, що зрозуміти, що ж саме там будується, його установа не здатна. 

"Ми перевіряли відповідність робіт проектній документації. Наразі говорити про те, що там будується, ми не можемо", – зазначив Семків. 

Нагадаємо, колишній підприємець Ріяфет Гасимов, який нещодавно очолив Департамент охорони довкілля ОДА, добивається в Івано-Франківському міському суді продовження договору оренди ділянки, на якій ПП "Вамбуд" зводить кілька багатоповерхівок. Термін дії договору закінчився у березні цього року. Під тиском громадськості, яка вимагає зупинити незаконну забудову рекреаційної території, міськвиконком рекомендував не продовжувати договір з Гасимовим. Івано-Франківська міська рада 26 травня також відмовила Гасимову у поновленні договору оренди землі поблизу міського озера. Після невдалої спроби долучитися третьою стороною у справі, що розглядається в Івано-Франківському міському суді, ГО "Поступовий гурт франківців" подала клопотання про скасування декларації про початок виконання будівельних робіт на ділянці біля міського озера до Окружного адмінсуду.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: