fbpx

Арт-базар, пригодницькі гонки, секрети трави: вихідні у Франківську з драйвом

Суспільство 08:01, 14.07, 2018

Треба встигнути надихатися теплом і набутися з літом, бо ж вихідних до його кінця – вже можна на пальцях однієї руки порахувати. Відсуваємо нетбуки і гаджети, вигрібаємося з дому – вчимося, розважаємося, ганяємо, виснемо, подорожуємо.

Перенестися в часи вінілу і "Пластиліну"

Сьогодні в Івано-Франківську на площі Бастіону розгорнеться незвичайний ярмарок "Штефкова валіза".

1

Арт-базар триватиме всю другу половину дня, з 14.00 до 20.00, та буде присвячений музиці. Цього разу на торговицю винесуть вінілові платівки, програвачі, періодику та книжки про музикантів. Наприклад, будуть добірки свого часу відомих франківських журналів із текстами про виконавців.

"Штефкова валіза" – щомісячна подія, де кожен охочий може продавати-купувати цікаві речі. Як-от авторський одяг, взуття та аксесуари, живописні полотна, графіку і фотографії, гончарні вироби, вініли, прикраси, кімнатні рослини, солодощі, домашній хлібчик та будь-яку іншу смакоту, одяг та взуття з власної шафи, книги (продаж і обмін), матеріали для творчості та багато іншого. Також протягом дня будуть щогодини цікаві міні-лекції на актуальні теми.

На подію можна принести речі для благодійних боксів 
(дитяче, доросле взуття, одяг, книги, іграшки) – все посортують і відвезуть тим, хто 
цього дуже потребує.

Участь безкоштовна. Реєстрація для учасників – у приватні повідомлення до Diana Pernerovska.

Витримати 10 годин безперервного драйву

Близько двох десятків команд стартують сьогодні на "IF-RACE 2018" під Франківськом. Пригодницькі перегони вперше пройдуть на Вовчинецьких горах.

2

Задум гонки в тому, щоб її могла подолати людина без великого досвіду, кажуть організатори  і запрошують приєднуватися учасників. Участь можлива також у статусі глядачів і вболівальників – чудова можливість провести день на природі і запізнати нового досвіду.

Десять годин безперервного драйву – це 60 км пішки або 120 км велосипедної дистанції. Понад 10 різних технічних етапів – це етапи з мотузками (навісна переправа; спуск по вертикальних перилах; траверс схилу та інше), спортивне орієнтування, печери, лінія СКП. Стартова галявина розташована на краю міста посеред лісу.

Для учасників власне перегонів розіб’ють табір. Після звершення пригодницької гонки у таборі пройде урочисто-веселе закриття із вогнищем, гітарами й іншими розвагами переможців. Переможцями в принципі вважатимуть усіх, хто стартує і не зійде з дистанції.

Доїхати можна із зупинки "Крок" (вул. Вовчинецька, 2) неподалік залізничного вокзалу Франківська до кінцевої зупинки села Вовчинці приблизно за 15 хв. Звідти ще 5 хв пішки. Детальна схема тут

Все про гонки – на сайті. Реєстрація з 8.00. Старт з 9.45. Tел: 067-770-77-16, 066-37-777-16

Навчитися інформаційній гігієні

В суботу, 14 липня, з 11.00 до 14.00 в Intellect Hub, що на Вірменській, 1, відбудеться тренінг з розвитку критичного мислення "Твоя інформаційна безпека".

3

Тренінг навчить розпізнати демагогію, відділяти факти від емоцій та оцінювати достовірність інформації, обіцяють організатори. "Всі ми зіштовхуємося з маніпуляцією у ЗМІ, рекламі, бізнесі та політиці. Інколи такий вплив помітити легко, але зазвичай він майстерно прихований", – пояснюють вони. Мета заняття – дати навички критичного мислення, яке має стати захистом від обману.

Спікер – Digital-маркетолог, керівник проекту "Освіта для нас" Віталій Жилак. Інформаційний партнер – Івано-Франківський ІТ кластер 

Вартість участі за попередньої реєстрації в день заходу 600 грн. Реєстрація за посиланням. Програма тренінгу – тут. 

Накачати м'яз креативності

В неділю, 15 липня, на "Промприладі" у відновленому просторі відбудеться "Літня експрес-школа: Креативне мислення".

4

З 11.00 до 15.00 разом із дуже творчими тренерами її учасники шукатимуть відповіді на запитання, що насправді включає в себе ця компетенція та як можна її розвивати. Як в повсякденних речах знаходити можливості для оригінальних рішень? Які інструменти існують для цього? Чи можна бути креативними у "нетворчих" професіях та чи можна "ввімкнути" натхнення або на нього треба лише чекати? 

Тенденція останнього часу – потреба креативного мислення для повсякденного життя, навчання та ринку праці. Наприклад, Економічний форум в Давосі перемістив компетенцію "креативності" на третє місце навичок, які будуть потрібні на ринку праці в 2020 році. Виглядає на те, що із обдарування митців креативність перетворилася на м’яз, який можна накачати. 

Недільна експрес-школа складатиметься із теоретичної частини та практичної, яка дозволить розпізнати свої креативні імпульси та вміти розвивати їх у повноцінні ідеї, рішення та проекти. 

Реєстрація – тут. Вартість в день проведення – 250 грн.

Побачити не бачену досі Червону Шапочку

Івано-Франківський театр ляльок змінив від початку літа розклад своїх вистав – вони тепер відбуватимуться лише по неділях. Цієї неділі, 15 липня, малят від трьох до 10 років запрошують на виставу "Ще раз про Червону Шапочку".

5

У центрі сценічної версії казки Сергія Єфремова "Ще раз про Червону Шапочку" Вовк не з’їдає ні Бабусю, ні Дівинку. Він їсть глиняний горщик і мішок з лахміттям. Вистава стала шлягером репертуару театру. Початок о 12.00, вартість квитків – від 30 грн.

Також театр оголосив про набір дітей віком від 7 років у театральну студію "Лялькове диво".

6

Стати знавцем гуцульських трав на Сокільському хребті

З 14 по 17 липня у Карпатах на базі центру Хата-Майстерня, що в селі Бабин Косівського району, пройдуть "відкриті трав'яні дні".

7

Це час для всіх, хто хоче побувати на Хаті-Майстерні та відчути її атмосферу, хто хоче пізнати колорит Гуцульщини та людей. Чотири дні програми будуть наповнені музикою, збиранням трав, прогулянками та нічними посиденьками біля вогнища, майстер-класами, сходами та заходами сонця на Сокільському хребті.

Програма є опціональною для гостей, кожен може проводити час на Хаті так, як схоче, кажуть організатори. Вартість участі у відкритих днях становить 1650 грн (550 грн на добу, що включає проживання, триразове харчування, супровідну програму). Приєднатися можна в будь-який день.

Місце вважається заброньованим після заповнення форми реєстрації за посиланням та здійснення передоплати. 

Також КУРС рекомендує на цих вихідних присвятити час саморозвитку і не забути про традиційні недільні майстер-класи для дітей у Бастіоні – поки батьки порпатимуться у "Штефковій валізі". Та недільне місце зустрічі  "Квадрат Курбаса" – з 17.00 до 22.00 на вулиці Курбаса в Івано-Франківську.

Гарних і корисних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: