fbpx

Арт-пікнік, фестиваль вина та легендарна опера: як провести останні вихідні літа у Франківську

Стиль життя 08:10, 25.08, 2018

Це справді так! Останній вікенд літа вже розпочинається, і його ні в якому разі не можна змарнувати! Крім того, що насолоджуватися теплом та провести хоча б кілька годин на природі з рідними чи друзями, можна і в місті цікаво провести час. КУРС підібрав кілька цікавих атракцій на вихідні.

Благодійний арт-пікнік

Поєднати корисне з приємним можна сьогодні на спеціальному арт-пікніку. Благодійний захід "Острів" розпочнеться ярмарком і виставкою, на яких можна буде придбати фотографії, картини та різноманітні вироби мистецтва. Також проводитимуться цікаві майстер-класи (глина, мехенді, гліттер-тату, квести) та мистецькі активності. На літературну частину заходу завітають Тарас Прохасько, Людмила Лінник, Зоря Рей, Оля Новак та інші. Головний гість музичної частини – Віктор Винник… з гурту "Мері"(не плутати з Олегом Винником!)

Виручені на ярмарку кошти передадуть на лікування онкохворого сина ветерана АТО Андрія Фармуги.

Організатори також закликають долучитися до заходу всіх охочих – до ярмарку, провести майстер-клас, запрошують кафе та ресторани до продажу прохолоджувальних безалкогольних напоїв, перекусів.

1

Нагадаємо, нещодавно у 9-річного хлопчика Станіслава Фармуги виявили гострий лейкоз – рак крові. Зараз хлопчик перебуває на лікуванні в Онкогематологічному відділенні Івано-Франківської дитячої обласної лікарні.

Коли: 25 серпня, 11:00.

Де: Міське озеро, "Острів кохання".

 

Подегустувати вино та виноград

З самого ранку у центрі Франківська можна буде скуштувати винограду та випити вина. Організатори фестивалю "Свято винограду та вина" підготували насичену програму для гостей, у якій передбачені семінари на тему виноградарства і виноробства, дегустації та конкурси. Переможців очікують смачні призи.

До фестивалю долучаться більш як 50 учасників зі всієї України, які представлять понад 20 сортів винограду і 25 видів вина.

2

Коли: 25-26 серпня, з 10:00.

Де: Площа Ринок.

 

Побачити легендарну оперу зі світовим ім'ям просто неба

Для цього доведеться трохи покинути межі комфорного міста та поїхати до Крилоса. Там відбуватиметься духовно-мистецький проект "Вірую", родзинкою якого стане опера-реквієм "IYOV".

Вперше опера-реквієм "IYOV" формації Nova Opera прозвучить просто неба в Крилосі, своїм неймовірним голосом шанувальників якісної української музики потішать Ніна Матвієнко, Наталка Половинка та Юлія Тарасович з музичним проектом "Радуйся", поціновувачам класики – звук від академічного симфонічного оркестру Івано-Франківської філармонії імені Іри Маланюк. Класичні твори та українські мотиви зазвучать по-новому, адже Ірина Рябчун виконає їх на унікальному інструменті – карильйоні.

3

 "IYOV" вперше було представлено на головній сцені фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest у вересні 2015 року. Упродовж 2015 року оперу "IYOV" презентували в Китаї, Австрії та США. У 2016 році оновлену версію опери неодноразово виконували в Данії, Україні та Польщі. У 2017 "IYOV" було виконано у Віденській філармонії, а також Македонській національній опері. У січні 2018 року "IYOV" з успіхом 5 разів виконали на фестивалі сучасної опери PROTOTYPE у Нью-Йорку. Член Американської асоціації театральних критиків Adrian Dimanlig відзначив, що "найбільш несподіваною та креативною прем’єрою фестивалю стала опера "IYOV". Повернення найуспішнішої постановки формації Nova Opera на українську сцену відбулося 6 квітня 2018 року на страсну п’ятницю у Національній опері України.

Коли: 25 серпня, 17:00.

Де: Крилос, заповідник "Давній Галич".

 

Поринути в мистецтво одразу восьми країн

Центр польської культури та діалогу підготував мистецьку атракцію для глядачів. Інтердисциплінарна виставка сучасного мистецтва представить творчість митців Ірландії, Польщі, Швеції, Чилі, Німеччини, Канади, Італії та України. Відбудеться дійство  в рамках VIII Міжнародного мистецько-наукового симпозіуму "Зустрічі в Кременці” під назвою "Полікультурні пейзажі науки і мистецтва”.

4

Коли: 25 серпня, 18:00

Де: Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську, вул. Січових Стрільців, 56

КУРС бажає гарних вихідних!

Христина Шпук

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: