fbpx

Асфальтували калабані: САД відмовилася приймати роботу у дорожників, які на Косівщині ремонтували дорогу в дощ. ВІДЕО

Суспільство 12:05, 15.05, 2019

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області повідомила, що не буде оплачувати підрядникам неякісні роботи. Та вказала на це керівництву філії "Коломийська ДЕД", яка в дощ латала ями на дорозі в Косівському районі.

Про це САД повідомила на своїй офіційній сторінці у мережі. 

Посту передувала публікація журналіста "Дорожнього контролю" Віталія Мацьоцького. "Підпільна дорожня організація закатує гроші в болото. Викликав поліцію", – написав він і виклав відео.

 

"В болото закатали 200 тисяч гривень", – стверджує журналіст. Мова про ремонт дороги в селі Вербовець, що на Косівщині. Роботи проводилися вчора, 14 травня. Дорожники не зважали на дощ і укладали асфальтну суміш просто в калабані.

Фото і відео з місця із "нанотехнологіями", як скептично пише про ремонт Мацьоцький, викликало хвилю обурення в мережі.

Сьогодні Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області відреагувала на цей випадок.

На своїй сторінці САД визнала, що 14 травня працівники філії "Коломийська ДЕД" ДП "Івано-Франківський облавтодор" проводили роботи із експлуатаційного утримання та поточного дрібного ремонту покриття автомобільної дороги територіального значення Т-09-09 Снятин – Косів – Старі Кути в селі Вербовець Косівського району. Зокрема, здійснювали ремонт покриття асфальтобетонною сумішшю методом влаштування локальних карт.

Роботи планувалося провести в першій половині дня за сприятливих погодних умов, оскільки, згідно з прогнозам, випадання дощу не передбачалося. Однак після приїзду транспорту із асфальтобетонною сумішшю раптово випав дощ, і асфальтобетонна суміш була укладена на мокру основу.

Заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автодоріг в Івано-Франківській області заборонив керівництву філії "Коломийська ДЕД" укладання асфальтобетонної суміші на мокру основу та у воду. Також було наголошено, що такі роботи не будуть прийняті замовником – Службою автодоріг – до оплати.

"Виходячи з наведеного, Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області вимагає від керівництва ДП "Івано-Франківський облавтодор" значно посилити відповідальність керівників філій за якість дорожньо-ремонтних робіт та повне дотримання технологій їх виконання.

Неякісно виконані роботи та роботи, виконані із порушенням технологій, Служба автодоріг оплачувати не буде", – констатує САД.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: