fbpx

Аспірант ІФНМУ пройшов навчання в австрійському Інституті анатомії. ФОТО

Здоров'я 09:45, 30.09, 2017

Аспірант кафедри травматології і ортопедії Івано-Франківського національного медичного університету Андрій Чужак навчався на "кадавер-курсі" з травматології і ортопедії в Інституті анатомії в місті Грац (Австрія).

Курси організувала Асоціація остеосинтезу AO Trauma ("Arbeitsgemeinschaft fur Osteosynthesefragen"), інформує прес-служба ІФНМУ.

Такі курси продяться регулярно з метою постійного післядипломного навчання резидентів та сертифікованих ортопедів-травматологів, які опанували вступний курс AO Trauma. Вони спрямовані на підвищення базового рівня знань та навичок оперативного лікування хворих з переломами кісток кінцівок.

"Протягом двох циклів по п’ять днів ми оволодівали майстерністю виконання атравматичних доступів при проведенні операцій на анатомічних зразках органів опори і руху та втручаннях на кістках тазу і ацетабулярній западині, – розповідає Андрій Чужак. – Заняття передбачали прослуховування коротких лекцій та перегляд відеоматеріалів, після яких курсанти самостійно під керівництвом інструкторів виконували доступи на анатомічних муляжах та кадавер-матеріалі. Кожна робоча станція була обмежена групою з двох учасників".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: