fbpx

Атовця, який підірвав гранату біля торгового центру у Франківську, засудили за хуліганство

Суспільство 12:41, 21.11, 2018

Івано-Франківський міський суд виніс вирок атовцю, який підірвав гранату під час сварки з кількома чоловіками біля торгового центру "Гермес". Ще три місяці чоловік проведе за ґратами.

Інцидент із гранатою стався 24 листопада 2017 року біля торгового центру "Гермес", що на вулиці Хоткевича у Франківську. Близько 01:30 чоловік, в кишені якого була граната, почав конфлікт з іншим відвідувачем торгового центру. Той покликав своїх товаришів, почалася сварка. Під час сварки чоловік витягнув з кишені гранату і спочатку погрожував своїм опонентам, а потім втілив погрозу – кинув гранату. 

Як писав КУРС, то була ручна граната РГД-5.

В результаті 34-річний франківець, якого зачепило вибухом, отримав легкі тілесні ушкодження. Лікарі згодом діагностували в нього синці та кілька дрібних осколкових поранень лівої ноги. 

Крім того, вибух пошкодив рекламну вивіску, фасад та вхідні двері у торговий комплекс "Гермес".

Через три місяці після злочину поліція затримала підозрюваного. Чоловік у всьому зізнався. Він розповів поліції, що придбав гранату (не вказавши, де саме), а потім під час конфлікту розізлився та кинув її у трьох чоловіків.

Уродженець Коломиї, що проживає в Івано-Франківську, є учасником АТО. Раніше злочинів атовець не скоював, має на утриманні двох неповнолітніх дітей та перестарілого батька, а ще був нагороджений грамотами та відзнакою "За бойову звитягу". 15 листопада 2018 року Івано-Франківський міський суд, вивчивши всі деталі цієї справи, виніс вирок. 

Атовця визнали винним у незаконному поводженні зі зброєю та хуліганстві. Йому призначили покарання у вигляді одного року та одного місяця позбавлення волі.

З врахуванням терміну, проведеного в СІЗО, у тюрмі чоловік проведе три місяці.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: