fbpx

Аваков прокоментував затримання на хабарі заступника начальника франківської митниці

Суспільство 14:22, 18.03, 2017

Керівництво Івано-Франківської митниці викрито на хабарі в понад один мільйон гривень.

Як повідомляв КУРС, злочинна група у складі в. о.начальника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного посту намагалася надати хабар оперативникам управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та прокурору військової прокуратури.

Правоохоронці задокументували численні факти хабарництва, коли митники перебували на посадах Львівської митниці.

Цей факт у соцмережі прокоментував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Після того як 19 січня співробітники управління захисту економіки Львівщині та військової прокуратури затримали одного з керівників Львівської митниці, його подільники були переведені на рівнозначні посади до прикарпатської митниці, де вони і продовжили свою злочинну "справу". Схема полягала у налагодженій системі збору коштів знизу доверху, від нижчої ланки до керівництва.

Коли викриті високопосадовці зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитися з правоохоронцями. Ціна питання, на їхню думку, більше мільйона гривень.

Вночі 17 березня під час "ділової зустрічі" митників-комерсантів затримали оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно зі слідчими військової прокуратури Західного регіону. Тривають обшуки. Ті, хто порушив закон, будуть покарані", – написав Аваков.

Зазначимо, на цей час проводиться 19 санкціонованих обшуків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: