fbpx

Автомобільні крадії полюють на навігатори, акустику та ноутбуки

Суспільство 08:16, 29.05, 2015

За останній тиждень до Івано-Франківського міськвідділу міліції звернулося п'ятеро автовласників із повідомленнями, що їхні автомобілі обікрали.

До крадіжки спонукають в першу чергу залишені в салоні речі, а також легковажність власників, котрі часто залишають автівки відчиненими, вважають міліціонери.

Проаналізувавши інформацію щодо таких правопорушень, і на основі цих даних правоохоронці проводять заходи, спрямовані на розшук причетних до скоєного. 

Як правило, у більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика. З салонів авто також «пропадають» сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефони тощо. При цьому злодюжки псують замки дверей, розбивають скло, тим самим спричиняючи більший збиток, ніж вартість викраденого майна. Зокрема, такі випадки зафіксовано в Івано-Франківську, тому обов’язково забирайте з салону авто усі цінні речі.

Правоохоронці пропонують поради, які допоможуть зберегти власні машини та речі, що в них знаходяться, повідомляє прес-служба управління МВС в Івано-Франківській області.

Перш за все не залишайте ключі в авто, навіть покидаючи її на декілька секунд. Виходячи з автомобіля навіть на короткий час, включайте наявну сигналізацію та інші засоби охорони; завжди, покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті двері та вікна автомобіля.

Якщо вам потрібно залишити автомашину на ніч, виберіть добре освітлене місце, що переглядається, бажано, щоб таке місце було людним.

Якщо ж крадіжка все-таки сталася, якнайшвидше викличте міліцію. Постарайтеся не чіпати свій автомобіль і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб зберегти можливо залишені злодієм докази.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: