fbpx

Багато ікон та книжок: Марцінків показав своє помешкання і статки

Політика 12:24, 02.07, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків купив квартиру з допомогою батьків, автомобіль взяв у кредит, живе на одну зарплату та не має заощаджень.

Про це він розповів каналу "112" у програмі "Кеш тест".

Журналісти перевірили, чи відповідає спосіб життя Руслана Марцінківа задекларованим статкам. Екскурсію Марцінків розпочав із робочого кабінету. Там, каже мер, йому належать лише ікони. Далі Марцінків показав так зване "захрестя", яке, за його словами, облаштоване ще за радянських часів. Єдине, що там Марцінків поміняв вікна.

Все, що є у "захресті", окрім знову-таки ікон, каже Марцінків, йому залишили попередники.

"Взагалі, мені тут не подобається. Тут є дух такої радянщини", – каже Марцінків.

Розповідає, що мріє переїхати в ратушу і вже скоро свою мрію реалізує. Ведучий звернув увагу на бокали під коньяк і шампанське. Міський голова зазначив, що алкоголю не вживає, а склянки залишилися від попередника. При цьому показує міні-бар з алкогольними напоями для гостей.

На роботу і з роботи Руслан Марцінків ходить пішки. Службовий автомобіль, каже, використовує лише для "чорної п’ятниці" – щотижневих рейдів містом.

Власним автомобілем, переконує мер Івано-Франківська, користується лише на вихідних. Коли минулого року сплачував кредит за автомобіль, жив на 11 тис. грн у місяць. Цих грошей вистачало на харчування, сплату комунальних послуг, купівлю пального для автівки та інші витрати.

"Це нормально, – каже Марцінків. – Люди живуть за 3-4 тис. грн".

Нагадаємо, Руслан Марцінків придбав новий автомобіль "Skoda Octavia" 2016 року випуску за 468 742 гривень, про що згідно із вимогами закону "Про запобігання корупції" повинен був повідомити НАЗК у 10-денний термін. Однак Марцінків не повідомив НАЗК про зміну майнового стану, за що передбачене адміністративне покарання. Коли справу розглядали у суді, міський голова пропустив усі засідання під різними приводами. Справу закрили у зв'язку із закінченням строків давності накладення адміністративного стягнення. Однак у прогамі Марцінків заявив, нібито суд не знайшов корупції в його діях.

На запитання, де вдягається мер, відповідає, що куртку купив у "Метро", ще й зі знижкою.

Квартиру Руслан Марцінків купив у 2009 році. До того винаймав квартиру площею 12 кв. метрів у мікрорайоні "БАМ", потім 18 кв. м у тому ж мікрорайоні. Коли народився син, батьки допомогли купити квартиру, в якій проживає досі.

Екскурсію вдома Руслан Марцінків розпочав з вітальні, показав бібліотеку.

"Ми робили дуже швидко ремонт, щоб заїхати, тому не особливо шукали якісь дизайнерські рішення. Тому все робилося швидко і лаконічно", – розповідає дружина мера Оксана Марцінків.

У спальні над ліжком є ікони, які вишивала мама. Вішати над ліжком ікони, пояснює міський голова,  родинна традиція. Меблі у квартирі робив знайомий майстер. За комунальні послуги платить приблизно 3 тис. гривень взимку. Субсидії не має.

У скільки обійшовся ремонт квартири, ні міський голова, ні його дружина, не пам’ятають. Так само Марцінків не пам’ятає, скільки витратив на передвиборчу кампанію.

Також Руслан Марцінків не має заощаджень. Каже, що вся зарплата йде на поточні витрати.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: