fbpx

Багатодітна мама навчає жінок Галицької колонії шити розвиваючі книжки для дітей з інтернатів

Суспільство 10:56, 09.07, 2017

У Долині багатодітна мама з Луганщини Зоя Соловйова шиє книжки для дітей України і Європи. Віднедавна переселенка втілює на Прикарпатті соціальний проект.

У Зої Соловйової шестеро дітей. Чоловік Дмитро 2,5 роки був добровольцем в АТО. Зараз він допомагає доглядати дітей, намагається адаптуватися до цивільного життя.

Коли Зоя Соловйова пошила розвиваючу книжечку для дитини, яка не бачить, зрозуміла, що хоче чимось допомогти таким діткам. Про це вона написала у Фейсбук. 

"Від батьків для таких діток я кошти намагаюся не брати. Але одну довелося відшити за 350 грн. Вартість, звісно, – тільки за тканину. Тепер я не можу себе нормально почувати, бо мені довелося взяти ці гроші, – розповідає Зоя Соловйова. – В нас багато є дитбудинків. Там є здорові дітки, є особливі, є глухі, є хворі на ДЦП, є дітки, які не бачать. І мене надихнули такі дітки, дітки, яких я просто зустрічаю по дорозі, мої діти, наше становище, а також наша "класна" влада, яка "віщає", що дуже допомогає таким дітям".

Тож Зоя подумала про жінок, які з певних причин потрапили за ґрати, пише Репортер. З допомогою ГО "Родина Кольпінга" Зої Соловйовій вдалося домовитися про візит до Галицької виправної колонії. І 21 червня вона провела там майстер-клас із виготовлення розвиваючих тканинних книжок.

Тепер засуджені жінки шиють 20 книжок для діток з інтернатів.

1

Зоя на цьому не зупиняється. Далі планує поїхати й до інших жінок. Пояснює, що розуміє, як почуваються ці жінки.

"На превеликий жаль, такі жінки, дітки, наші хлопці – атовці, а також і ми, внутрішньо переміщені особи (ВПО), нікому не потрібні. Ви мені багато чим допомогли, чому ж я не можу подарувати трохи любові і тепла таким людям? Можу! Від них всі відвертаються, але якщо кожен так буде робити, то і у відповідь буде отримувати те ж. Цією ідеєю я хочу залучити якомога більше людей, організацій, фондів, адже дітей в нас таких багато".

Щоб долучитися, підтримати або допомогти, можна писати Зої Соловйовій у соцмережі або телефонувати: 095 780 69 59, 067 890 91 60.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: