fbpx

"Банківський працівник" ошукав прикарпатця майже на 24 тисячі гривень

Суспільство 17:11, 14.12, 2017

Шахраї представляються працівниками банківських установ, які нібито хочуть допомогти клієнтам під приводом різного роду акцій та надання послуг, а ті, у свою чергу, довіряють пройдисвітам, не знаючи, що співробітники банків жодні подібні операції не уповноважені проводити, тим більше у телефонному режимі.

Так, вчора до Тисменицького відділу поліції звернувся 39-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік повідомив про зникнення з його карткового рахунку грошей, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Як з’ясувалося, напередодні до нього на мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником одного з місцевих банків. Під час спілкування з потерпілим зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом дізнався інформацію даних картки потерпілого, після чого заволодів його грошима в сумі 23 800 гривень.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Правоохоронці вчергове нагадують: аби кількість ошуканих громадян не збільшувалася, не варто довіряти телефонним аферистам, які, зловживаючи довірою людей, злочинним шляхом збагачуються на їх необачності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: