fbpx

Басараб пояснив, чому розпорядився надати ділянку в Карпатах організації, близькій до бізнесмена-однопартійця

Суспільство 18:34, 21.03, 2016

Перший заступник голови ОДА Сергій Басараб прокоментував блог активістки і волонтерки Наталії Сербин, яка написала про розпорядження надати ділянку площею понад 5 га у лісі поблизу Яремчі громадській організації "Здорова нація".

Як з'ясувала Наталія Сербин, ГО "Здорова нація", якій за розпорядженням Басараба дісталася цінна лісова ділянка, пов'язана з кандидатом на посаду міського голови Яремчі від БПП "Солідарність", підприємцем Андрієм Дзвінчуком

Перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради від "Солідарності" Сергій Басараб у коментарі для КУРСу запевнив, що рішення про виділення лісової ділянки для тимчасового користування громадською організацією "Спортивне-рекреаційне об’єднання "Здорова нація" було всебічно вивчене експертами, виважене і не мало жодного політичного забарвлення чи особистих інтересів.

"Слід розуміти, що розпорядження облдержадміністрації готуються і підписуються на основі відповідної документації. Більше того, рішення обласної комісії з розгляду документів щодо виділення лісових ділянок у тимчасове користування без вилучення у постійних лісокористувачів, яке стосується вказаного факту, було прийнято ще 27 січня цього року, а розпорядження підписане тільки 9 березня. Тобто ми скрупульозно вивчили ситуацію і тільки після того, як переконалися у правильності такого рішення, видали розпорядження", – наголосив Сергій Басараб.

За словами посадовця, однією із основних причин підписання такого розпорядження є "позитивний вплив на розвиток туристичної галузі Прикарпаття".

"Виділяючи лісову ділянку, ми керувалися як вимогами законодавства України, так і потребою ефективного використання лісів для оздоровчих, рекреаційних та спортивних потреб людей. При чому, йдеться про облаштування відпочинкових зон та місць для проведення спортивних занять, про розвиток зеленого туризму, а не якісь будівельні роботи, відкриття чергового готелю чи вирубку дерев, адже організація і не отримувала такого права. Тож, вважаю, використання цієї ділянки таким чином матиме позитивний вплив для розвитку туристичної галузі області", – розповів Сергій Басараб.

Перший заступник голови ОДА також продемонстрував ескіз-пропозицію громадської організації з розвитку спортивно-туристично-відпочинкового парку на цій ділянці.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: