fbpx

"Батьківщинівець" з Рогатина заробить майже триста мільйонів на газі для Укрспирту

Економіка 11:24, 10.01, 2017

Укрспирт замовив газ на третину мільярда у рогатинського "батьківщинівця" Володимира Паньківського за найвищою ціною.

ДП "Укрспирт" 30 грудня уклало угоду з ТОВ "Газсервістрейд" на постачання природного газу у 2017 році. Про це повідомляється в системі "Прозорро", передають Наші гроші

На 2017 рік замовлено 36 млн кубометрів газу з щомісячним споживанням на рівні 3 млн кубів. Закупівлю проведено без відкритих торгів, оскільки Укрспирт за законом звільнений від такої необхідності.

Ціна з 1 січня склала 8 390 грн/тис. кубометрів. Це трохи дорожче від ціни палива від "Нафтогазу України", яка з Нового року становить 8 375 грн. І це значно дорожче від контрактних цін інших замовників, які проводили відкриті торги. Наприклад, Миргородський санаторій "Слава" (Полтавська обл.) замовив паливо у ТОВ "Енергогазрезерв" по 6 980 грн за тисячу кубометрів, при цьому обяг закупівлі становить лише 0,39 млн кубометрів.

За умов повного виконання контракту за вказаною ціною загальна вартість замовленого Укрспиртом газу може скласти понад 300 млн грн.

У вересні 2016 року Укрспирт замовляв газ фірмі "Нафтогазгруп "Деметра" по 6 345 грн. за тисячу кубів, що також відповідало "Нафтогазівській" ціні.

Компанія "Газсервістрейд" прописана у Рогатині Івано-Франківської області, засновниками є Мирослав Коритко та Марія Шафранська. Директором фірми з 2015 року є Володимир Паньківський. В. о. президента Олександр Турчинов після Майдану призначив його головою Рогатинської райдержадміністрації, у 2015 році Паньківський балотувався від "Батьківщини" до Рогатинської міськради. Також Паньківський був помічником нардепа Ольги Сікори ("Батьківщина") з Калуша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: