fbpx

Батьківське самоврядування в Івано-Франківську пропонує обмежити педагогів за віком

Суспільство 18:04, 27.11, 2014

Голова ради батьківського самоврядування Івано-Франківська Петро Хмельовський пропонує встановити вікові обмеження на заняття педагогічною діяльністю.

Про це він заявив на форумі батьківського самоврядування в Івано-Франківську під час доповіді щодо концепції розвитку освіти на 2015-2020 роки.

На його думку, атестація вчителів повинна проводитися за двома критеріями: професіоналізм і кваліфікованість. Хмельовський також пропонує встановити вікові обмеження на заняття педагогічною діяльністю, а директорів шкіл перевести на контрактну форму роботи.

За його словами, назріла потреба створення ради чи асоціації піклувальних рад батьківського самоврядування, яка повинна бути зареєстрована як громадська організація. Це має бути колегіальний виборний орган батьківського самоврядування.

У свою чергу, Хмельовський пропонує наділити піклувальні ради в школах повноваженнями щодо затвердження та звільнення директорів шкіл.

"Директор з наглядача повинен стати освітнім менеджером школи", – пояснює голова ради батьківського самоврядування.

Крім того, він вважає, що саме піклувальні ради батьківського самоврядування повинні розпоряджатися коштами, які здають батьки на потреби школи.

Всі пропозиції, висловлені на форумі, батьківське самоврядування узагальнить та скерує у Міністерство освіти як пропозицію до проекту Концепції розвитку освіти на 2015-2010 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: