fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Батьки два місяці просять директорку садка і керівництво міської освіти встановити гойдалку, придбану за депутатські кошти

Батьки два місяці просять директорку садка і керівництво міської освіти встановити гойдалку, придбану за депутатські кошти

Суспільство 20:15, 01.11, 2017

Гойдалки для ДНЗ №12 "Струмочок" придбали за кошти депутатського фонду, але понад два місяці батьки не можуть добитися від адміністрації їх встановлення.

До редакції КУРСу звернулися батьки, чиї діти відвідують садок "Струмочок". Батьки скаржаться, що тривалий час шукали кошти на дитячий майданчик і гойдалки, а коли нарешті знайшли й придбали, наштовхнулися на незрозумілу байдужість та ігнорування адміністрації садка і навіть керівництва міського департаменту освіти. 

Як розповіли батьки, у садку "Струмочок" в групі "Бджілка" на майданчику роками нема жодної гойдалки. "Бо ж навіщо дітям гойдалки? Якщо батьки хочуть, то хай куплять. На звернення до департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради придбати в групу пісочницю зі спеціальним накриттям отримали відмову. Довелось батькам придбати самотужки, адже здоров'я дітей понад усе. Своїм коштом пофарбували будку та колеса на майданчику. Проте така убогість просто нестерпна. Чи повинні діти зростати в таких умовах?" – міркує одна з матерів.

Цього літа батьки групи звернулись по допомогу до депутата міської ради Ірини Кулинич з проханням виділити кошти на гойдалки в групу з депутатського фонду. Звернення підписало і керівництво садочка. Гойдалки таки купили, і садок їх отримав на початку вересня. Проте минуло вже два місяці, а їх так і не змонтували.

Натомість батьки отримали довгу тяганину по кабінетах департаменту освіти, мерії і керівника садка. Люди не можуть зрозуміти  чому? Адміністрація вимагала документи  сертифікат якості  надали. Однак знову отримали відмову у встановленні гойдалок без жодних пояснень. Тоді батьки поцікавилися, чи мають сертифікати якості гойдалки, які вже встановлені на території садка. Вивиялося  не мають, принаймні на запит їх не показали. 

У середині жовтня батьки звернулися до голови Руслана Марцінківа і директора міського департаменту освіти та науки Ігоря Смаля з проханням посприяти у вирішенні проблеми. Адже гойдалки просто лежать мертвим вантажем у садку, а надворі вже глибока осінь. Батьки готові з власних кишень оплатити монтаж. Однак минуло три тижні з часу скарги, а прогресу жодного. 

1

"Хотілося б, щоб наші чиновники сказали нашим дітям, дивлячись в очі, чому вони не можуть покататись на довгоочікуваних гойдалках. Скільки ще місяців має пройти, щоб їх встановили? Чи чекаємо до весни?"  питають батьки. 

2

3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: