fbpx

Батьки розформованого класу школи №1 звернулися до депутатів, щоби ті вплинули на директора

Суспільство 16:10, 06.07, 2016

Батьки учнів ЗОШ №1 звернулись до Івано-Франківської міської ради, щоб депутати відреагували на проблемні ситуації, які неодноразово виникають у навчальному закладі.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії Івано-Франківської міської ради з питань гуманітарної політики.

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківській спеціалізованій школі № 1 спалахнув конфлікт. Директор Любов Мурга розформувала 3-А, майбутній четвертий клас, не попередивши ні батьків, ні вчителя.

На засідання комісії з'явилися і батьки учнів, стурбовані таким рішенням дирекції.

"Ми стурбовані ситуацією, що склалась. Дітям рік залишився до завершення початкової школи. Чому саме 3-А клас? Незрозуміло, чому розформовується. Вчитель найбільш досвідчений із усіх педагогів на паралелі, відмінник освіти, заслужений працівник освіти. Мотивували спершу тим, що не вистачає класів, що учні можуть вчитися у другу зміну, хоча у попередні роки це не турбувало нікого. Друге – це те, що у класі навчається мала кількість учнів, а це 25! Тому неможливо поділити клас на дві підгрупи. Хоча насправді 26 учнів і одного виключили безпідставно. Більше аргументів ніяких не було",  розповів батько одного з учнів.

Проте таке пояснення батьків не задовольнило. Вони зазначають, що ймовірною причиною розформування класу став особистий конфлікт директора з вчителем, подробиці якого директор не хотіла розголошувати.

Начальник управління освіти Ігор Смаль зазначив, що про інцидент йому відомо, і у розмові з цим вчителем склалося враження, що цей конфлікт виник "на порожньому місці". Попереду ще розмова з директором.

Голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яна Вершиніна зазначила, що у школі №1 часто виникають скандали, інциденти та проблемні ситуації. Батьки неодноразово писали звернення як до міського управління освіти, так і до Міністерства освіти України. За її словами, у школі чиниться тиск і на педагогів, і на батьків.

"Напрошується висновок, що школа стала не навчальним закладом, а приватним підприємством, де працюють свої внутрішні неписані правила до тих чи інших людей, які мають прихильне ставлення до керівництва школи. Це стосується як батьківського колективу, так і педагогічного складу", – зазначила Вершиніна.

Зі школи звільняють хороших фахівців, розповіла вона, які можуть не погоджуватися із пропозиціями дирекції. Мар'яна Вершиніна каже, що відчула сама, що тиск чиниться і на батьків, оскільки двоє її дітей навчалися саме в цій школі. На них чинився тиск і було упереджене ставлення через те, що батьки дозволяли собі конфліктувати. А переводити дитину в іншу школу – вкрай складне рішення.

Тому батьки звернулись до депутатської комісії, щоби та відреагувала і вжила заходів щодо дирекції школи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: