fbpx

Бензин по 40 гривень за літр: експерт розповів, чи злетять ціни на АЗС

Економіка 16:51, 12.01, 2018

Роздрібна вартість бензину марки А-95 в Україні може перевищити 40 грн за літр, а дизельного палива – 38 грн за літр у разі, якщо зростання цін на нафту на світовому ринку продовжиться і вартість нафти перевищить 100 дол. за барель.

Таку думку висловив аналітик консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександр Сіренко, пише УНІАН.

"За розрахунками нашої компанії, якщо вартість еталонного сорту нафти Brent досягне 100 дол. за барель, середня ціна на бензин А-95 в Україні досягне позначки 37,4 грн за літр, а вартість дизельного палива – 35,5 грн за літр. Але це лише середній розрахунковий показник. Насправді провідні оператори додадуть до цього значення ще 2,5-3 грн за літр, і літр А-95 буде коштувати більш як 40 грн за літр, а дизпаливо – близько 38 грн за літр", – пояснив експерт.

Він зазначив, що підставою для такого аналізу служить стрімке зростання цін на нафту – з кінця червня 2017 року по 10 січня 2018 року вартість Brent зросла з 45 до 69 дол. за барель, тобто на 53%. Сіренко також додав, що ці розрахунки були зроблені виходячи з нинішнього офіційного курсу гривні (28,2 грн за дол.) і курсу на міжбанківському валютному ринку – близько 28,3 грн за долар. За його словами, істотну частку в роздрібній вартості палива займають податки. У ціні бензину А-95 на сьогодні податкова складова займає близько 31%, а в ціні на дизпаливо – 25%.

"Отже, якщо ціна нафти Brent досягне 100 дол. за барель, ми будемо платити державі, купуючи кожен літр 95-го бензину, – більше 11 грн, а в разі дизпалива – 9 грн", – додав експерт.

Оскільки Україна ніяк не впливає на ситуацію на світовому ринку нафти, вважає Сіренко, наш уряд і Національний банк повинні подбати про зміцнення курсу гривні і зниження податкового навантаження.

"Щоб не допустити зростання цін на заправках до вказаних мною значень, Нацбанку варто вжити заходів, щоб гривня повернулася до позначки хоча б 27,5 грн за долар. Також Кабміну або парламенту слід вивчити можливість, а потім і підготувати законопроект про зниження ставок податків (акцизу) на паливо", – сказав він, додавши, що альтернативою простому зниженню податків може стати введення плаваючої ставки акцизу.

Експерт вважає, що значення цієї ставки має обернено пропорційно корелювати зі світовими цінами на нафту і нафтопродукти: коли нафтові котирування ростуть, акциз в Україні повинен знижуватися, і навпаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: