fbpx

Без пафосу відкрили виставку Михайла Дейнеги у комунальному ЦСМ. ФОТО

Культура 19:26, 14.02, 2019

У комунальному ЦСМ від сьогодні впродовж двох тижнів експонується виставка живопису відомого франківського художника Михайла Дейнеги.

Художник представив публіці більш як 30 живописних полотен  пейзажів, натюрмортів та абстракцій.

Виставка "Кольорострім", пояснив на відкритті Михайло Дейнега, укладена з відносно "свіжих" робіт, які ще не виставлялися.

"Мені самому було цікаво подивитися на свої роботи",  каже він. І додає, що виглядають вони непогано. 

Так, напівжартома, Михайло Дейнега сам і провів відкриття виставки.

"Знаю, що ви хочете сьогодні мене похвалити, бо я тут сьогодні такий один",  звернувся художник до публіки. Легкий тролінг "відловили" не всі, дехто почав хвалити  щоправда, тет-а-тет. Промови Дейнега скасував, так само жартуючи. 

Навіть пафос мера Франківська Руслана Марцінківа, який прийшов з величезним букетом, розтанув  в емоційній розмові з екс-мером Віктором Анушкевичусом та екс-головою Спілки художників Миколою Якимечком. 

Михайло Дейнега попросив зафіксувати гарну мить з гарним мером на гарному фото. І ангажував усіх до шампанського.

Світський захід завершився у вузькому колі дискусією про сучасне мистецтво.  Автор не підписав свої картини. За його словами, це усвідомлений крок, який дає можливість глядачеві творити власний художній образ, не обмежувати свої емоції сприйняття.

Обидва очільники міста, теперішній і колишній, зробили внесок у благодійну скриньку на допомогу хворому художнику Володимиру Луканю, яка була виставлена у залі. 

Михайло Дейнега встановив скриньку для пожертв для колеги біля картини, яку виставив на аукціон. Раніше планували провести аукціон просто на відритті. Але залишили його на закриття виставки  до 28 лютого можна залишати в ЦСМ пропозиції. Гроші від продажу картини також передадуть Володимиру Луканю, який через цукровий діабет втратив ногу. 

1

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: