fbpx

БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" підтримує реабілітацію учасників АТО та їхніх родин

Суспільство 16:35, 27.11, 2017

На базі туристичного комплексу "Буковель" тривають соціальні програми благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Чи не щодня курорт приймає на оздоровлення та реабілітацію сотні людей з усієї України. Безперервно працює програма підтримки учасників АТО.

Майже півтора десятка сімей військових з дружинами та дітьми відпочивають у Яремче. Але у Буковелі вони мають можливість оздоровитись у СПА-центрах, скуштувати страви української кухні та ознайомитись з курортом. Найбільш захопливим став підйом на витягу та прогулянка до оглядового майданчика, з якого відкривається панорамний вид на Говерлу та весь Чорногірський хребет. Для родин відпочинок у Буковелі та знайомство з курортом стало незабутньою пригодою. Така реабілітація – перший спільний проект БФ “Новий Івано-Франківськ” та БФ “Міжнародна асоціація підтримки України”.

“Проект родинної реабілітації учасників АТО триває другий рік. Ми працювали у різних містах України. І врешті приїхали у Буковель. Вибір курорту був невипадковим. Зараз зима, тут просто неймовірно красиво. Вдячні  благодійному фонду Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ”, який нас гостинно прийняв”, – каже директор БФ “Міжнародна асоціація підтримки України” Тарас Дурбак.

Створений після Майдану, фонд займається десятками різноманітних проектів: від гуманітарної допомоги до лікування українських бійців за кордоном. Всюди шукають однодумців. Це перший спільний проект двох фондів, проте вже є домовленості про подальшу співпрацю.

“Дуже шкода, що держава не надає такої потрібної підтримки тим, хто повернувся із фронту. Адже учасники АТО отримують на війні не тільки фізичні, але й моральні травми. Наша соціальна програма реабілітації бійців – це постійний безперервний процес. І добре, що ми допомагаємо не тільки воякам, але і їхнім сім’ям. У горах, серед привітного персоналу Буковелю, ці люди знову стають єдиною родиною”, – наголосив Олександр Шевченко.

Зараз у реабілітації беруть участь сім’ї із Сумщини. Усі вони вперше в Буковелі. Щодня протягом двох тижнів вони мають різноманітні тренінги, майстер-класи, екскурсії, заняття з психологами. Останні кажуть, реабілітація у горах дає неабиякий результат.

“У нас є походи в гори. Ми піднімаємось на вершини. Але завжди підтримуємо одне одного, допомагаємо. Це дуже позитивно впливає на фізичний та емоційний стан родин”, – ділиться психолог Давид Ткаченко.

47-річний Анатолій Фатєєв із Сум до війни був будівельником. У березні 2015 добровольцем пішов на фронт. А вже за два з половиною місяці, потрапивши на ворожу міну, Анатолій втратив обидві ноги. Та чоловік навчився заново ходити і щоразу усміхається. Оптимізму йому додає і дружина, що завжди поруч.

“Ми іноді розмовляємо різними мовами. І не розуміємо одне одного. Але спільна праця над собою, та ще й з допомогою психологів, допомагає нам краще пізнати одне одного, порозумітись, зблизитись”.

Дамірові Вервецю – 4. Він у військовій формі батальйону “Донбас”. В такій, каже, воював його батько. Нині обоє чоловіків відпочивають у Карпатах. “Мені дуже подобається. Гори, сніг, я знайшов тут нових друзів”, – каже хлопчик.

З питань програми реабілітації учасників АТО можна звертатись в Центр військової підготовки та інформації Олександра Шевченка за адресою: м. Івано-Франківськ, площа Міцкевича, 8, 12 каб.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: