fbpx

Більш як 40 тисяч франківців підписали угоди з лікарями

Здоров'я 18:09, 16.05, 2018

В Івано-Франківську пацієнти поспішають обрати свого лікаря та підписати з ним угоду. Принцип такий: що більше осіб обслуговує лікар, то більшу зарплатню отримує. Загалом понад 40 тисяч франківців вже визначились зі своїми лікарями.

Лідером за кількістю підписаних декларацій наразі є міська поліклініка №4, що на вул. Вовчинецькій. Тут угоди підписали понад 10 тисяч франківців. Далі – міська дитяча лікарня – 9,5 тисяч пацієнтів, інформує прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

Головний лікар поліклініки №4 Таїсія Єрьоміна розповідає, що не чекали, коли МОЗ офіційно запустить процес підписання, а поступово готувались до цього. Так, потрібно було провести інтернет-мережу, створити алгоритм роботи для усіх лікарів, тобто розробити покрокову інструкцію підписання таких декларацій.

Також вона зазначає, що перш за все сформували так звані "зелений" та "червоний" списки. "Червоний" – це перелік тих пацієнтів, які обслуговуються в лікарні, а "зелений" – ті, які вже підписали свої декларації. Співвідношення між такими списками зараз – 2:1, тобто близько 20 тисяч ще не підписаних і 10 тисяч підписаних. Пані Таїсія запевняє, що це дуже хороший показник.

Міський голова Руслан Марцінків закликає франківців визначатись зі своїми лікарями. Аби обслуговуватися гарним фахівцем, потрібно поспішити. Максимальна кількість пацієнтів у терапевта – 2000, у сімейного лікаря – 1800, у педіатра – 900.

"Фактично міняється філософія медичної галузі: без скерування сімейного лікаря чи терапевта людина не зможе потрапити до профільного спеціаліста. Не тільки франківці, але й мешканці приміських сіл та навіть області можуть заключити декларації тут, у міських закладах. Найкраще встигнути це зробити до 1 липня, не відкладаючи все на останні дні", – зазначив Руслан Марцінків.

До речі, підписана декларація не має терміну дії. Якщо пацієнта лікар влаштовує, він обслуговується у нього роками. Якщо ні, має право підписати декларацію з іншим лікарем. При цьому попередня декларація автоматично анулюється. Аби підписати угоду, потрібно прийти на прийом з паспортом. За дитину таку декларацію має право підписати хтось із батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: