fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Понад 500 учасників з України та з-за кордону беруть участь у фестивалі "Родослав" у Франківську. ФОТО, ВІДЕО

Понад 500 учасників з України та з-за кордону беруть участь у фестивалі "Родослав" у Франківську. ФОТО, ВІДЕО

Культура 14:19, 24.09, 2016

Понад 500 учасників із 15 областей України та закордону розпочали Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України "Родослав".

Аматорські фольклорно-етнографічні колективи України з Вінницької, Рівненської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Одеської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Луганської областей, м. Харків, м. Запоріжжя і, звичайно, Івано-Франківщини стали гостями та учасниками цьогорічного "Родославу", пише "Фіртка".

Цьогорічний фестиваль – це представлення унікальної автентичної народної культури різних етногруп і областей України задля збереження духовної спадщини.

Вона буде представлена у різних жанрах: народне мистецтво, танці, малярство, народні промисли. Свою творчість у межах "Родославу" продемонструють майстри ужитково-прикладного мистецтва.

Виставки їхніх робіт будуть розгорнуті на центральних вулицях обласного центру. Це – вишивки і кераміка, вироби з дерева і шкіри, прикраси і сувеніри.

Гості матимуть можливість побувати у різних регіонах нашої області, ознайомитись із творчими колективами, обмінятися досвідом.

Додамо, що фестиваль "Родослав" відновлений на Прикарпатті у 2009 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: