fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • Більше б таких організацій, які працюють не для галочки: на Верховинщині пройшов 35-й заїзд реабілітації бійців "Творча Криївка". ВІДЕО

Більше б таких організацій, які працюють не для галочки: на Верховинщині пройшов 35-й заїзд реабілітації бійців "Творча Криївка". ВІДЕО

Стиль життя 10:38, 21.02, 2017

У рамках проекту "Творча Криївка" впродовж десяти днів бійці АТО перебували у духовному центрі Карпат – в селі Криворівня Верховинського району. Проходили творчу, психологічну і фізичну реабілітацію, відпочивали та знайомились з гуцульськими традиціями.

Організатори проекту відзначають, що для них Верховинщина є особливим місцем: тут багато волонтерів – місцевих небайдужих людей, які допомагають у реабілітації бійців. За весь час існування проекту саме на Верховинщині відбулося 26 заїздів.

"Ми почали працювати з бойовою травмою одразу після Майдану, в березні проекту буде три роки. Понад 350 воїнів взяло участь у наших проектах. Ми не женемося за кількістю, групи маленькі – від 8 до 12 бійців. Оскільки люди, які до нас приїжджають, дуже різні, наше завдання – повернути їх до мирного життя, допомогти розібратися в собі. Наш результат – це людина, яка каже, що хоче щось змінити, яка має натхнення, ідеї, відчуття наповненості силами",  відзначає керівник проекту Віталіна Маслова.

"Більшість бійців говорить, що "Творча Криївка" не вирішить їх матеріальних проблем, але вона допомагає їм знайти відповідь на важливі питання, дає ресурс, силу, щоб жити далі. Мені за честь допомагати людям, які захищають мою країну",  каже психолог проекту Віталія Постригань.

Постійну допомогу та підтримку у реабілітації бійців надає директор центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді, депутат Верховинської районної ради від партії "ВОЛЯ" Ольга Соломійчук.  З "Творчою Криївкою" вона працює уже два роки  і психологом, і волонтером та організатором. Цього разу Ольга Соломійчук прийняла бійців з гостинним обідом на Ясеновій горі та організувала зустріч у Маєтку святого Миколая.

"На цій галявині ми вже більш як 10 років проводимо наметові табори для дітей, а в 2016 році у нас запрацював Маєток святого Миколая. Після гір хлопці щасливі і задоволені, а після спілкування з Миколаєм починають вірити в чудеса. Навіть той маленький солодкий подарунок від Миколая воїнам приємно отримати, вони повертаються в дитинство",  відзначає Ольга Соломійчук.

"Провели чудово час у Маєтку святого Миколая  відвідали його хатинку, взяли участь у панахиді в пам'ять загиблих побратимів, познайомилися з місцевою самообороною та районними депутатами. Мали унікальну можливість скуштувати та побачити, як готується баран на вогні! Це було ну дуже смачнезно! Дякуємо господині маєтку та її колегам за смачні страви та теплу затишну атмосферу!"  пишуть на сторінці у Фейсбук організатори теперішнього заїзду бійців. 

Самі учасники АТО кажуть, що реабілітація з "Творочою Криївкою" допомагає їм змінюватись як фізично, так і психологічно.

"Спочатку я сам проходив тут реабілітацію, зараз працюю волонтером, проводжу фізичну реабілітацію  зарядку, масажі, адже проблеми зі здоров’ям у хлопців великі. Пройшовши тут реабілітацію, розумію, що це справді потрібно, в цих хлопцях я впізнаю себе", – ділиться учасник АТО Андрій Ремзев.

"Враження тільки позитивні, стільки харизматичних людей на один квадратний кілометр! Люди з різних районів зустрілись у такій дружній команді. Все робимо разом, ходимо в гори, за ці десять днів я змінився як психологічно, так і фізично. Побільше б таких організацій, які працюють не для галочки, а від душі",  підсумовує учасник АТО Артем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: