fbpx

Більше половини експортованих з Івано-Франківська товарів йде в Європу

Економіка 09:54, 08.10, 2014

Цього року суттєво зросла кількість регіонів України, де підприємства переорієнтувались на експорт до Європи. На сьогодні 13 областей мають значно більші об’єми експорту до Європейського Союзу, ніж до Російської Федерації, серед них і Івано-Франківська область.

Зокрема, в обласному центрі за січень-липень 2014 року експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 50,3% від загального обсягу експорту, а експортні поставки до Російської Федерації 11,3% і скоротились на 32,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомили КУРСу у відділі економічного аналізу та стратегічного планування МВК.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, український бізнес довів, що може пристосовуватись до зовнішніх обставин, і активно переорієнтовується з російського на європейський ринок.

"На сьогоднішній день український бізнес досить диференційований, і це добре. Останні події, розвиток відносин з Російською Федерацією продемонстрували, що український бізнес вміє пристосовуватись до ситуації, коли скорочується обсяг експорту, наприклад, до Росії, і вдало знаходить інші успішні ринки", – зазначив торговий представник України, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький.

За його словами, в 2014 році український експорт до Європейського Союзу суттєво збільшився і вже перевищує одну третину від загального об’єму експорту.

"Якщо подивитися поточні тенденції цього року, то наш експорт до Європейського Союзу в загальному експорті перевищив вже одну третину. Причому, в минулі роки (2012, 2013) він коливався на рівні 25-26%, тобто, це приблизно чверть. Так сталося в силу того, що суттєво скоротився наш експорт до країн СНД, в першу чергу до Російської Федерації і Казахстану", – зауважив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: