fbpx

Понад сотня випускників ІФНМУ отримали дипломи провізорів. ФОТО

Здоров'я 14:07, 31.01, 2018

На урочистій Вченій раді Івано-Франківського національного медичного університету вручили дипломи випускникам фармацевтичного факультету заочної форми навчання. Цьогоріч університет підготував 107 випускників-заочників.

Випускники-фармацевти заочної форми навчання складали практично-орієнтовані державні іспити, які складалися з двох етапів. На першому етапі атестації випускники успішно продемонстрували вміння здійснювати фармацевтичну опіку реальним пацієнтам на базі відділень Обласного клініко-кардіологічного диспансеру та надання першої долікарської допомоги при невідкладних станах на базі навчально-практичного центру "Медицина" ІФНМУ.

Вони також проводили медичні маніпуляції, якими повинен володіти провізор, та формували аптечки для різних потреб. Другий етап відбувся на базі фармацевтичного факультету, і студенти здавали іспит з п'яти дисциплін: Клінічної фармації, Управління та економіки у фармації, Технології лікарських засобів, Фармацевтичної хімії, Фармакогнозії.

"Більшість з тут присутніх випускників вже знають, що таке фармація, і вже працювали в цій сфері, і це чудово,  говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.  Наш фармацевтичний факультет є наймолодший в університеті, і ми стараємося, щоб він розвивався. Сподіваюся, що всі нинішні випускники збережуть тільки найкращі спогади про цей факультет і загалом про наш університет. Нас усіх об'єднала наша рідна Alma Mater".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: