fbpx

Понад тисячу випускників шкіл зібралися на прощу у Погоні. ФОТО

Суспільство 10:17, 19.05, 2019

18 травня вчотирнадцяте відбулася проща випускників до відпустового місця, що в селі Погоня на Тисмениччині. У традиційній акції на закінчення школи взяло участь близько 1200 випускників з усього Прикарпаття.

Близько 1200 випускників освітніх закладів разом зі своїми педагогами та батьками зібралися у Погонському монастирі Успіння Матері Божої отців Василіян на прощу випускників. 
 
Розпочалася програма вступною наукою для молоді та молитвою на вервиці, яку провадили випускники Тустанської школи Галицького протопресвітеріату.
 
Продовженням прощі після невеликої перерви на обід став локаційний квест "Відважні вірою та любов’ю", який організували та провели брати-семінаристи. Квест відбувався на 5 майданчиках: інтелектуальному, спортивному, мистецькому, духовному. Учні мали змогу більше дізнатися про наших блаженних новомучеників Омеляна Ковча, Климентія Шептицького, Тарсикії Мацьків та Йосафати Гордашевської, які у свій час відгукнулися на поклик Бога та відповіли Йому і побачити їхню відвагу, віру та любов до Господа і ближнього.
 
У цей час у верхньому храмі тривала конференційна наука для педагогів, інформує прес-служба Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.
 
По завершенні квесту розпочалася святкова літургія, яку очолив владика Володимир Війтишин у співслужінні численного духовенства з різних куточків Прикарпаття.

 

У своєму слові-зверненні він привітав усіх прочан і звернув увагу на роль, яку відіграє школа у житті кожної людини. Митрополит наголосив на тому, наскільки важливо розпочати своє доросле життя з молитви та Божого благословення.
 
Після літургії владика поблагословив випускників і попросив ніколи не забувати це місце та приходити до нього у різні моменти свого життя – радісні чи не дуже.

 

Завершили прощу випускники на п’ятому майданчику – музичному, де їх знову чекали брати-семінаристи з концертом та веселими бансами.
 
Цікавим моментом було те, що після прощі до Погоні приїхала молода пара. Наречена кілька років тому, вражена атмосферою цього місця на прощі випускників, постановила взяти шлюб тільки у цьому святому місці.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: