fbpx

Більшість патрульних, які підписали рапорт, не знали, про що мова, – у поліції пояснили скандал з миттям автомобілів

Суспільство 12:25, 07.02, 2019

Франківські патрульні, які підписали рапорт про те, що самі змушені мити автівки, хоча відповідні послуги окремо оплачує центральний департамент, тепер відмовляються від своїх підписів. Про це керівництво прикарпатської поліції помідомило на брифінгу

Сьогодні в Івано-Франківську відбувся брифінг керівництва Головного управління Національної поліції та патрульної поліції в Івано-Франківській області, на якому прокоментували ситуацію з миттям службових автомобілів.

Нагадаємо, поліцейські управління патрульної поліції Івано-Франківської області самі миють службові автомобілі попри те, що їхнє управління начебто закуповує послуги мийки й чистки машин. Через це вони звернулися з рапортом у Київ до начальника Департаменту патрульної поліції України Євгенія Жукова. Під рапортом підписалося 44 поліцейських. А патрульні, які поставили підписи під рапортом, тепер скаржаться на тиск.

Начальник патрульної поліції Олег Костенко зазначив, що наразі тривають перевірки.

“Коли приходили на мийку, на хімчистку, на техобслуговування  всі роботи виконувалися. Гроші оплачує центральний департамент,  зазначив Костенко. – Послуги з надання мийки надані вперше, і ні в 2016, ні в 2017 році не було. Зараз тривають перевірки. Більшість людей, які підписалися, не знали, про що мова, і зараз відмовляються від цих підписів”.

Водночас на території управління є мийка, якою користуються патрульні.

Керівника ГУНП Володимир Голубош вважає, що немає нічого поганого в тому, що патрульні ними користуються.

“Я не бачу нічого поганого в тому, що патрульні мили машини. Якщо я випиваю чашку чаю, то я вважаю за честь помити після себе чашку. Вибачте, це елементарне правило гігієни”,  зазначив Голубош.

За словами правоохоронців, перевірку проводить центральний департамент поліції. Вона триватиме до двох місяців. Костенко запевнив, що не чинить жодного тиску на підопічних. Поліцейські всіляко сприяють об’єктивній перевірці.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: