fbpx

Біля вокзалу "свідомі франківці" встановили "Хрест тверезості" – поглузували з нав'язливої ідеї міського голови

Суспільство 12:42, 07.02, 2017

Символічний "Хрест тверезості" вчора встановили в Івано-Франківську кілька франківців, що назвалися "свідомими громадянами". В такий спосіб вони постібалися над ідеєю-фікс міського голови Руслана Марцінківа побороти хрестами пияцтво у місті.

Про те, що у привокзальному сквері семеро невідомих тверезих франківців установили “Хрест тверезості”, в мережі повідомив Денис Овчар. Очевидно, це іронічний жест на адресу міського голови Руслана Марцінківа, який часто заявляв, що хрести тверезості допоможуть подолати у Франківську алкоголізм.

“Вино – то насмішник, напій п’янкий галасун і кожен, хто блудить у ньому немудрий (притчі 20:1)”, – написали на хресті з соснового брусу.

“Як повідомляють очевидці, одразу після встановлення хреста за ними гналися привокзальні пияки, билися в корчах і викрикали алкогольні викрики. Поки що ніхто не постраждав, але сподіваємося на краще”, – іронізував Овчар.

На ранок хреста у Привокзальному сквері, що відомий як місце постійної “тусівки” нетверезих та безхатченків, уже нібито не було: буцімто невдовзі після встановлення хреста тверезості приїхали поліціянти, 20 хвилин радилися і забрали хрест.

Але і це, як виявилося, тонка іронія групи франківців, що влаштували цей геппенінг.

У поліції запевнили, що “хреста тверезості” навіть не торкалися. Сьогодні, кілька годин тому, піший патруль знайшов його, закинутим у ялинки, в тому ж таки Привокзальному сквері. 

1

Як повідомляв КУРС, хрест тверезості  ідея міського голови Руслана Марцінківа, якою він загорівся після поїздки до португальського “міста архієпископів” Браги. Тоді Марцінків заявив, що у Франківську бракує церков, а хрест допоможе подолати пияцтво.

Деякі депутати міської ради напівжартома запропонували Марцінківу встановити ще й хрест боротьби з корупцією у міській владі – щоб припинити розкрадання та розбазарювання міського бюджету.

Містобудівна рада вже вирішила, що “хрест тверезості” стоятиме на Привокзальній площі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: