fbpx

Бійцям 10-ї ОГШБ з Франківщини потрібен автомобіль

Суспільство 12:58, 31.08, 2016

Бійцям 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади з Франківщини потрібен автомобіль для евакуації поранених та доставки боєкомплектів у зоні АТО.

«Саме від наявності машини часто залежить, чи зможуть хлопці вчасно покинути місце обстрілу, чи встигнуть евакуювати пораненого, чи привезуть боєкомплект так швидко, щоб встигнути дати відповідь ворогу. Машини часом рятують бійців, «прикриваючи собою», – написала на своїй сторінці волонтер організації «Повернись живим» Дар'я Бура.

Минулого тижня ми писали про збір коштів на автомобіль для одного з ротних 8-го батальйону 10-ї ОГШБ. Ротний молодий та амбітний. В нього є плани та ідеї, є задуми, про які він не розповідає навіть при особистій зустрічі. Він не хоче перекладати виконання задач на когось іншого та відповідати на доповіді «це не до мене!». Все що стосується його роти – це до нього! Він ротний, а значить перший хто відповідає за своїх бійців.

«Відсутність маневреної машини кілька тижнів тому завадила ротному наздогнати тих, хто підключається до противника під час бою, але з тилу. Він говорить, що загалом ситуацій, коли потрібна тиха і зручна машина, багато. Хоча б для того, щоб переміщатися між ключовими точками, щоб зменшити шанси викрити себе і найелементарніше – щоб пересуватися по своєму сектору. Не на БМП ж їздити весь час», – пише Дар'я.

Ціна легковій маневреній машині на війні – життя. А насправді Mitsubishi L200, яку ми б хотіли придбати для ротного, коштує $2000.

 

Довідка. Міжнародний благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим"; допомагає купувати спеціальне військове обладнання (тепловізори, прилади нічного бачення, далекоміри, рації і т.д.), впроваджувати системні програмні рішення та навчальні програми для військових фахівців та підрозділів, які знаходяться в зоні максимальної небезпеки на передовій. Фонд має відкриту публічну бухгалтерію. Допомогти проекту можна перейшовши за посиланням – goo.gl/DA0w49, або перерахувавши кошти на картку ПриватБанку 5457 0822 3299 9685 (Дейнега Віталій – керівник фонду).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: