fbpx

БК "Калуш" сьогодні гратиме з командою з Росії на чемпіонаті Європи в Іспанії

Суспільство 10:29, 11.06, 2017

Сьогодні команда БК "Калуш" стартує у чемпіонаті Європи з баскетболу серед ветеранів, який розпочинається в Іспанії (місто Сантандер). Перша їхня зустріч буде із командою із Росії.

Гравці під орудою калушанина, майстра спорту Олега Пелеха сьогодні проведуть своє перше тренування та першу зустріч. 11 червня відбудеться офіційне відкриття чемпіонату, інформують "Вікна".

Учасниками чемпіонату зареєструвалися 24 чоловічих та 8 жіночих команд. Серед них – три команди представлятимуть Україну. У віковій категорії 40+ команда "Удави" (Київ, чоловіки), а у категорії 50+ – команда "Кішки" (Київ, жінки) та чоловіча команда БК "Калуш".

Калуська команда стартує 11 червня грою з командою "Динамо" з російського міста Курська. У неділю БК "Калуш" зустрінеться із командою "Old Guns" (з англійської – "Старі гармати") з Німеччини.

За словами граючого тренера БК "Калуш", майстра спорту Олега Пелеха, чемпіонат буде насправді нелегким, адже попри те, що суперниками калушан будуть визнані у світі зірки баскетболу, на позитивний результат впливатимуть і інші фактори. Приміром, першу гру наша команда проведе відразу ж за кілька годин після перельоту з Варшави до Сантандера, не акліматизувавшись і не відпочивши після подорожі.

БК "Калуш" так і не зміг знайти спонсора, щоб оплатити свою участь у чемпіонаті Європи, тож всі учасники команди поїхали в Іспанію власним коштом. Олег Пелех раніше поділився з "Вікнами": 

"Шкода, але через фінансову неспроможність оплатити всі витрати, пов’язані із поїздкою (це і вступний внесок, харчування, проживання, авіабілети, форма), декілька найсильніших гравців відмовляються брати участь у чемпіонаті власним коштом. Наразі ми зібрали команду ентузіастів, які вирішили витратити власні гроші, щоб не втратити, можливо, єдиний шанс у житті, а відтак – зробити подарунок Калушу до ювілею".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: