fbpx

Блокування дороги у селі Бистриця: нардеп Дерев’янко вимагає негайного ремонту. ВІДЕО

Політика 17:02, 06.06, 2018

До них не доїздять карети швидкої та запізнюються пожежні. Мешканцям села Бистриця, що у Надвірнянському районі, увірвався терпець, і вони заблокували те, що залишилось від тамтешньої дороги. Люди не сходять з місця вже майже тиждень, а відтак не стримують емоцій.

"Осінню померла дитина, бо швидка не змогла доїхати. Якщо вони нас тепер не почують, то ми будемо страйкувати у Пневі", – каже мешканець с. Бистриця Олександр Куртюк.

Житель села Володимир Каралаш додає, що швидка і пожежна сюди їдуть півтори години: "Різні ситуації бувають. І надзвичайні. А ще віддалені участки є. Як дальше просто?!"

Обурює така ситуація з дорогою і мешканку Бистриці Ганну Яремчук: "А чого вони просяться до влади?! Коли нам обіцяють гори-долини. А приходиться – і вони про нас забувають!!!!"

Неабияк розбивають дороги й лісовози, які курсують тут день у день, бідкаються місцеві. Ба більше, два роки тому керівництво Надвірнянського лісгоспу пообіцяло керівництву давати 15 гривень з кожного вивезеного кубометра лісу. Втім, то були лише слова. 

"Ми тут маємо з чого робити дорогу. Тут є дуже велика лісова структура. Плюс кар’єри. Просто набивають кишені великі", – каже місцевий мешканець Іван Яремчук. 

Після чотирьох днів блокування дороги обласного значення до людей з чиновників так ніхто і не навідався. Тож місцеві звернулись до активістів партії "РУХ НОВИХ СИЛ".

"Івано-Франківськ – Бистриця є в переліку доріг, які необхідно фінансувати. Це, що уряд виділив на дороги місцевого значення і райдержадміністрація цей перелік подавала, там ваша дорога є. А вирішувати, як розподіляти ці 270 млн від уряду на нашу область, повинні Служба автомобільних доріг і ОДА. Що в першу чергу ремонтувати, а що ні", – каже депутат Надвірнянської райради від фракції "ВОЛЯ" партії РНС Тетяна Пришляк.

Усіляко підтримує людей й народний депутат України, один з лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ" Юрій Дерев’янко. Каже, що неодноразово з вимогою дати лад дорогам в Надвірнянському районі звертався до керівництва області.  

"Ми неодноразово звертались до Служби автомобільних доріг, до губернатора Олега Гончарука з вимогою вивести з аварійного стану дороги. До цього часу нічого не зроблено. Вимагаємо, щоб почули людей, які мешкають в Зеленій і Бистриці. Це саме кінець географії, це тупикові населені пункти, а далі гори. Але це не означає, що там не має бути доріг", – сказав Дерев’янко. 

Тож після розголосу до людей таки навідались керівники району й пообіцяли вже найближчим часом виділити 150 тонн щебеню на ямковий ремонт. 450 тисяч гривень на асфальт мають надати й лісівники. Ремонт планують завершити до кінця червня. Тим часом активісти партії РНС обіцяють уважно контролювати обіцяне. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: