fbpx

Близька до колишнього головного дорожника Прикарпаття фірма боргує лісгоспу майже півмільйона гривень

Суспільство 17:48, 29.02, 2016

Державне підприємство "Делятинський лісгосп" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до ПП "Брати КІП" про стягнення 491,9 тис. грн боргу.

У квітні, червні та серпні 2015 року ДП "Делятинський лісгосп" уклав з "Брати КІП" договори про постачання та перевезення залізницею до Костянтинівки Донецької області лісоматеріалів для будівництва фортифікаційних споруд. Замовник з лісниками досі не розрахувався ні за продукцію, ні за транспортування. Відтак, лісгосп звернувся з позовом до суду. 

Відповідач на засідання не з'являвся, тож 12 лютого цього року суд ухвалив рішення за його відсутності. 

Суд вирішив задоволити позов ДП "Делятинський лісгосп" та стягнути з ПП "Брати КІП" заборгованість у сумі 491,9 тис. грн, а також 7,4 тис. грн судового збору. Відповідач може оскаржити рішення в апеляційному суді. 

Підприємство "Брати КІП" належить Івану Кочержату та Петру Проціву, брату колишнього голови Служби автомобільних доріг в області Миколи Проціва.

Нагадаємо, це не перша справа про стягнення лісгоспами боргів з фірм Проціва. В січні минулого року з аналогічним позовом до господарського суду звертався "Верховинський лісгосп". Тоді суд вирішив стягнути з ТОВ "Брати КІП" на користь верховинських лісників 560 тис. грн. 

Як пояснював КУРСу Микола Проців, з компанією його родини не розрахувався за ліс субпідрядник, якому в свою чергу досі боргує управління капітального будівництва ОДА.

Як повідомляв КУРС, всі роботи зі спорудження десяти фортифікаційних споруд, які виконували представники Івано-Франківської області, були завершені на початку грудня минулого року. Фортифікації, зведені прикарпатцями, відзначали як одні з найкращих. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: