fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • "Свята нагадують нам про Бога, про те, що треба очищатись від гріхів", – Патріарх Філарет очолив прощу в Маняві. ФОТО

"Свята нагадують нам про Бога, про те, що треба очищатись від гріхів", – Патріарх Філарет очолив прощу в Маняві. ФОТО

Культура 17:35, 07.07, 2017

Тисячі прикарпатців та гостей з інших областей України прибули на сьогоднішню прощу в Манявський монастир, яку очолив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет.

Філарета зустріли голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук та голова обласної ради Олександр Сич. Десятки людей вітали Патріарха, цілували йому руки та просили благословення. Зустріли в Манявському монастирі Філарета діти святковим короваєм.

"Свята нагадують нам про Бога, про вічне життя, про наші гріхи, про те, що треба очищатись від гріхів. Всі свята нагадують нам про те. Коли ми святкуємо воскресіння Ісуса Христа, те, що він показав, що смерть в людській природі переможена. Коли ми святкуємо Івана Предтечу, чи Іова і Феодосія Манявських, то ми цим закликаємо людей до покаяння, до очищення від гріхів. І тому те, що ми страждаємо, це ми за гріхи страждаємо", – сказав предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет.

Під час проповіді Філарет наголосив на тому, що це Росія розв'язала війну та відібрала Крим і Донбас. Тому від час прощі архієрей разом з прочанами помолились за мир в Україні.

"Але Бог бачить і правду нашу. І тому дасть нам перемогу. І ми молимось за цю перемогу, і за прощення своїх гріхів. Щоб був в Україні мир і злагода", – сказав Патріарх Київський і всієї Руси-України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: