fbpx

Богородчанська ЦРЛ отримала медичне обладнання з Японії. ФОТО

Здоров'я 09:20, 04.10, 2018

У Богородчанській ЦРЛ відбулася урочиста передача каталогу обладнання медичному закладу, закупленого в рамках проекту модернізації медичного обладнання.

"Починаючи з 2002 року в Україні, у межах програми "КУСАНОНЕ", реалізовано 127 проектів, у тому числі й вищезгаданий, на суму понад 9,11 млн дол. США у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального захисту тощо. Уряд Японії завжди готовий допомагати Україні. Сподіваюся, що закуплене обладнання покращить якість надання послуг в медичному закладі", – наголосив радник посольства Японії в Україні Рюта Фукуя.

Голова Богородчанської РДА Франко Єжак у своєму виступі подякував представнику Посольства Японії за довіру і допомогу та окреслив можливі шляхи співпраці, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Богородчанський район є одним із перших в Івано-Франківській області, який отримав грантову допомогу від уряду Японії в рамках програми "КУСАНОНЕ", – зазначив керівник молодіжної громадсько-екологічної організації "Наш дім – Манява" Микола Скиданюк.

Нагадаємо, що у співпраці з молодіжною громадсько-екологічною організацією "Наш дім – Манява" у 2014 році за кошти уряду Японії для Богородчанської центральної районної лікарні було придбано систему ультразвукової діагностики TOSHIBA SSA-780A Aplio MX та фіброгастроскоп.

Завдяки новому обладнанню медики можуть проводити якісну діагностику органів черевної порожнини, серця, опорно-рухового апарату та судин. Тільки протягом 2017 року ультразвукову діагностику провели 13012 пацієнтам, що дозволило виявити 12 645 патологій та 106 онкопатологій. 

Згідно з останніми статистичними даними, протягом 2014 – 2018 років на 35-45% покращено виявлення хвороб опорно-рухового апарату, щитовидних залоз та серця на ранніх стадіях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: