fbpx

Бої на мечах, штурми замків: у Львові знімають фільм "Король Данило". ВІДЕО

Наша історія 19:41, 11.10, 2017

Режисер фільму Тарас Химич дозволив журналістам "підглянути" за знімальним процесом.

В історичних джерелах є лише скупі факти про життя Данила Галицького, але якою він був людиною, як мислив, як кохав, матимемо нагоду побачити його у фільмі львівського режисера Тараса Химича "Король Данило". Там він постане і в боях, і у власній спальні, пише Zaхid.net

"Ми беремо найактивніший період життя короля Данила, у 30 років і далі, тобто людина в розквіті сил, що він здобув, як зміг перемогти різними засобами супротивника, і про те розкажемо дуже цікаво, не прямолінійно", ‒ розповів Тарас Химич.

Зараз саме знімають сцену масових боїв. Локація ‒ Львів, Бернардинський дворик. За сценарієм, Золота Орда вдирається у Київ.

"Класно, що ми львів'яни і робимо це у Львові, відтворюємо історію і кайфуємо, що ці стіни знову оживають, оживають образи ці із сивої давнини", ‒ додає режисер.

Король Данило, він же ж актор з Тернополя Сашко Алексєєв, мусить мати й бойові навички, тому активно тренується.

"Уже давно почав займатися гімнастикою, фрі-файтом, боксом, і так до сьогоднішнього дня. Зараз ми займаємося верховою їздою саме для фільму навмисне. Дуже багато трюків я не можу виконати просто фізично, бо не встигну підготуватися. Тому багато трюків роблять каскадери", ‒ каже Сашко Алексєєв.

У Тараса Химича у ці дні знімаються каскадери, реконструктори і навіть титуловані бійці із Києва, Тернополя та Львова.

"У нас будуть атаки на замок, взяття двох замків, падіння з драбин, будуть горіти, будуть люди випадати з веж, і все інше", ‒ привідкриває таємниці каскадер групи "Ukrstunt" Ілля Юрчишин.

Зброю виготовляли на замовлення. Так само спеціально для зйомок будують середньовічне містечко за Львовом. Точну локацію наразі тримають у таємниці.

У роботі команда наближаються до середини, часто доводиться не спати по кілька діб. Тарас Химич паралельно монтує уже відзняті кадри.

Прем'єра "Короля Данила" у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: