fbpx

Боєць з Франківщини, який втратив обидва ока, потребує допомоги і опіки. ОНОВЛЕНО

Суспільство 16:13, 22.03, 2017

До спільноти в мережі звернувся волонтер національного військово-медичного центру "Головний військовий 411 клінічний госпіталь" в Одесі Андрій Танцюра з проханням допомогти бійцю, який проходить лікування в Інституті ім. Філатова.

"Потрібна допомога! – просить відгукнутися колег-волонтерів з Івано-Франківська Андрій Танцюра. – Я про В'ячеслава писав раніше… Боєць на даний момент знаходиться в клініці ім. Філатова, лікарі намагаються врятувати праве око. Ліве, на жаль, було видалене. 

Провели операцію біологічного покриття по Почковській з наступним зшиванням повік (детальніше в окремому пості). Боєць на цей час цілковито сліпий. І найбільший жах, що у нього нікого немає!" 

"Потрібна допомога зустріти і запровадити В'ячеслава в Івано-Франківське товариство сліпих!" – звернувася до спільноти волонтер. 

На початку березня, пише він на своїй сторінці в мережі, Одеський військовий госпіталь прийняв літак із 24 пораненими, двоє бійців були у вкрай тяжкому стані. 

Як повідомила франківська волонтерка Вероніка Дичковська, це звернення схвилювало франківців. Прийти на допомогу бійцю виявили готовність всі активні волонтери і мешканці міста. 

За попередніми даними на 18.00, боєць – з Коломиї. Так зазначено в його медичній карточці. Де служив і як травмувався чи був поранений солдат, з'ясовують волонтерка Оксана Вандич і головний спеціаліст Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників АТО Володимир Веркалець.

Також розшукують знайомих і близьких бійця. 

Станом на 19.00, повідомила Вероніка Дичковська, з'ясували, що В'ячеслав таки з Коломиї. Волонтери знайшли його матір. Наступний крок – дізнатися про обставини поранення, чи оформлена інвалідність, і прийняти рішення, чим можна ще предметно допомогти бійцю. 

Нещодавно КУРС писав про пораненого 19-річного біця 72-ї бригади Ігоря Гайдайчука із Тлумацького району. Бійцем, який перебував у Київському госпіталі і потребував підтримки, опікувалася франківська волонтерка Наталія Перцович.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: