fbpx

Bookchallenge_ua: Катерина Бабкіна та Марк Лівін завершили проект з результатом 200 тисяч прочитаних книг за рік

Суспільство 22:11, 06.10, 2016

Bookchallenge_ua – проект письменників Катерини Бабкіної (Івано-Франківськ) та Марка Лівіна (Калуш), які поставили собі за мету прочитати на двох 400 книг за рік.

200 тисяч прочитаних книг замість запланованих 400 – таким є результат проекту завдяки прихильникам письменників, які підхопили їхню ініціативу і також долучилися до читання. 

"Ми багато чого не зробили у цьому проекті, наприклад, ми могли більше виходити в офлайн, більше спілкуватися з учасниками, влаштувати тематичні форуми на великих книжкових подіях, ми могли би зробити ще більше кльового контенту і звести його на одну платформу, але натомість ми помилялися, багато і часто, як нормальні люди, які роблять якусь велику роботу вперше, і залишається тільки дякувати вам, що підхопили нас і дали проекту такі результати, які він отримав. Ми хотіли прочитати 400 книг на двох, а прочитали 200 000 книг. #bookchallenge_ua настільки ж ваш, як і мій, і Каті, і Льоші Тарасова, який з тижня в тиждень чекав і читав усі наші тексти для buro247.ua і взагалі виявився, можливо, навіть більшим його прихильником, ніж я чи Катя", – підсумував Марк Лівін.

1

"Великі цілі, безумовно, досяжні. В якісь моменти в мене з’являлися інші великі цілі – і я динамила ціль про двісті книжок. Добре це чи погано – але це був мій вибір. Цифри відгуку і залучення аудиторії та хвиля книжкових флешмобів, котру ми випадково запустили, свідчать, що#bookchallenge_ua – це взагалі була не історія про те, скільки там книжок прочитають якісь сферичні в вакуумі Катя та Марк, а про те, скільки ще людей замислиться про те, що можна і треба читати більше, завдяки ним.

Мабуть, десь глибоко в душі ми знали це від самого початку. Я дуже вдячна всім, хто приєднався до проекту в будь-який спосіб (навіть запитуючи за кожної зустрічі "Ну що, скільки вже прочитала?"), бо кожен новий залучений уже фактом своєї появи надихав триматися і просуватися всіх інших учасників, у тому числі мене", – відгукнулася Катерина Бабкіна.

Франківчанка поділилася, що її власним особистим великим відкриттям завдяки#bookchallenge_ua стало те, як посилюється, виструнчується, набирає ваги власний голос, власна стилістика і власний шлях думок і висновків – так є, коли читаєш багато, інтенсивно і дуже різне. Тоді мозок привчається міцно тримати найцінніше, а з усього іншого швидко робити висновки і відпускати, пояснює письменниця. 

"Я починаю свій новий #bookchallenge_ua, цього разу не про 200, а про більше ніж в 2015-2016-му. Це теж по-своєму велика ціль – тепер вона спирається на деякий досвід і розуміння процесів та ресурсів. Усвідомленіша, цілісніша ціль", – анонсувала продовження проекту Бабкіна.

Для охочимх приєднатися – список книг, які справді встигли прочитати письменники на двох впродовж #bookchallenge_ua.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: