fbpx

Бородайко пішов до суду шукати захисту від мерської каплички

Суспільство 18:44, 11.01, 2019

ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" просить суд визнати недійсним рішення виконкому про надання дозволу на встановлення богослужбової каплиці "Святого Духа" біля міського озера в Івано-Франківську.

Підприємство звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Управління Івано-Франківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Івано-Франківської області від 9 січня.

ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" не лише оскаржує рішення виконкому, а й просить суд зобов’язати відповідачів звільнити земельну ділянку від тимчасових споруд і будівельних матеріалів.

Нагадаємо, у грудні 2018 року поблизу міського озера міський голова Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та Муніципальною вартою встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка.

Після того виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар. 27 грудня на території освятили хрест, а 28 грудня встановили ялинку.

Вчора, 10 січня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запросив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія до Івано-Франківська завітати на освячення каплички на ділянці біля озера.

Як писав КУРС, історія із цією земельною ділянкою триває з початку 2000-х років. А нещодавно міська рада змушена була відкласти затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка. 

Суд прийняв позовну заяву до розгляду і призначив підготовче засідання на 11. 30 год. 31 січня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: