fbpx

Боротьба за сина: мешканка прикарпатського села 4 роки намагається довести, що її син не вбивця. ВІДЕО

Суспільство 12:56, 06.10, 2017

Вона не випускає молитовника з рук, бо вірить, що її сина таки виправдають. Ось вже чотири роки поспіль мешканка прикарпатського села Білі Ослави Марія Дожук намагається довести правоохоронним органам та судам, що її Юрко не вбивав. Страшна трагедія трапилась 22 квітня 2014 року. Тоді її синові було дев'ятнадцять.

Пані Марія розповідає, що Юрко після роботи вирішив із друзями поїхати в Делятин. Під час застілля її син сильно напився. Коли прийшов час розходитись, друзі його покинули: один залишився ночувати у дівчини, другий пішов додому.

"Юрка лишили на дорозі, і якимось дивним чином він попав на криваве місце злочину. Його вдарили по голові ,чи щось підлили, чи на дорозі дали йому щось випити", – каже Марія Дожук.

Підозрюваний у вбивстві Юрій Дожук запевняє, що не вчиняв вбивства і померлого навіть не знає, а бачив тільки на фотографіях: 

"Я прокинувся в чужій хаті. Я взагалі не зрозумів, де я є. Встав, подивився, а в мене кров на штанах. Я вийшов, і міліція зразу надбігла", – каже підозрюваний. 

Юрію Дожуку інкримінують вбивство 59-річного мешканця Делятина, на тілі якого правоохоронці виявили 42 рани, серед яких 11 ножових. Спершу пані Марія вірила, що сина обов’язково виправдають. Чекала на усі експертизи. Пройшла понад дві сотні судів. Та, в результаті, хлопець два роки відсидів у СІЗО. Згодом мати домоглася, аби сина випустили під заставу. 

"Всьо вішали на нього. Піддтасовували. Ніхто не зважає, що в Львові, коли робили гістологічну експертизу, не було складу злочину. Небіжчика викинули на вулицю. А Юру кинули на ліжко, де вбивали. Юриних відбитків пальців на місці злочину, у квартирі, не виявлено", – каже мати Марія Дожук.

Останні два роки справу Юрія Дожука розглядають у судах різної інстанції. Станом на сьогодні її передали до Коломийського міськрайонного суду. Нині адвокати підозрюваного просять суд перенаправити усі аналізи, які робили в Івано-Франківську, на додаткові судово-медичні експертизи до Києва. Втім, суд у клопотанні відмовив. Й вирішив проводити повторні експертизи в Івано-Франківському обласному бюро судмедекспертизи. 

"Я вважаю, що ці експертизи, які проводяться, – це затягування часу зі сторони суду. Нас цікавлять зовсім інші експертизи. Ті експертизи, які проводять імунологічна, судово-медична івано-франківська. Вони проводяться неповно, невсесторонньо", – каже адвокат Іван Марковський.

Уважно за ходом слідства слідкують активісти партії "Рух нових сил" та юристи народного депута України Юрія Дерев’янка. Адже саме до нього за допомогою звернулась мати підозрюваного у вбивстві. 

"Постійно допомагають, на прийом до Юрія Богдановича чи до юристів можна прийти. Дуже багато звернень вони писали мені. Дуже допомагали", – каже Марія Дожук. 

"Народний депутат Юрій Дерев’янко взяв цю справу під особистий контроль. Направлено ряд депутатських звернень в правоохоронні органи для об’ктивного та всебічного розгляду цієї кримінальної справи", – каже юрист, помічник народного депутата Юрія Дерев’янка Марія Карп’юк. 

Крім того, активісти "Руху нових сил" обіцяють обов’язково бути присутніми при комісії, яка буде проводити ряд експертиз на причетність підозрюваного Юрія Дожука у скоєнні цього злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: