fbpx

Бойовики "ДНР" передали Україні франківчанку Ольгу Сворак. ФОТО

Суспільство 12:44, 27.12, 2016

Представники самоназваної "ДНР" передали керівнику українського Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану двох заручниць — Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Про це повідомляє Громадське.

Процедура пройшла між окупованими Донецьком і Макіївкою. Далі жінок доправили до Майорська, де передали Службі безпеки України.

За словами Рубана, жінок звільнили завдяки домовленостям Надії Савченко в Мінську.

"Стан здоров'я обох жінок нормальний. Їх не катували, не ґвалтували, але зрозуміло, що це був не курорт", – додав він.

Коментуючи свою участь у звільненні заручниць, він сказав, що "тут ні в якому разі не підміняється Мінськ. Ми не можемо велику політику підмінити в Мінську, тут радше про те, щоб допомогти, коли щось не виходить на офіційному рівні".

Ольга Сворак була затримана 21 червня 2016 року, коли перебувала на окупованій території за власною ініціативою. 

До полону Сворак працювала журналісткою івано-франківського видання Golos-info. Бойовики заявили, що вона була "агентом СБУ" з позивним "Метель".

49-річна Анжеліка Преснякова  колишня суддя Апеляційного суду Донецької області. Також вона працювала суддею в Новоазовську. Вона потрапила в полон 29 травня 2016 року.

Переговори про звільнення Преснякової та Сворак у Тристоронній контактній групі в Мінську почалися ще навесні, заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: