fbpx

БПП "Солідарність" у обласній раді закликає опонентів не ділити посади

Політика 14:57, 04.12, 2015

Представники майбутньої фракції БПП "Солідарність" в обласній раді оприлюднили заяву, в якій засуджують спроби поділу посад.

Сьогодні, 4 грудня, відбулося засідання майбутньої фракції БПП "Солідарність", яку очолить заступник голови облради попереднього скликання Остап Дзеса. Про це повідомив новообраний депутат облради Дмитро Дзвінчук.

На засіданні представники пропрезидентської фракції також прийняли заяву щодо роботи майбутньої облради.

"Фракція БПП "Солідарність" є найчисельнішою в обласній раді і нараховує 23 депутати. За європейською демократичною практикою, саме БПП "Солідарність" мала б претендувати на формування більшості та обрання свого представника на посаду голови обласної ради. Однак. Заради єдності депутатського корпусу ми заявляємо, що для нас будь-які посади не є пріоритетними", – йдеться в заяві.

"Ми засуджуємо спробу поділу керівних посад тільки на підставі того, що кілька фракцій можуть спільно отримати більше 50% голосів депутатів і обрати керівництво ради. Ми проти того, щоб питання обрання голови обласної ради вирішувалося партійними лідерами у Києві, а не в сесійній залі",  сказав присутній на прес-конференції народний депутат Анатолій Матвієнко.

Він також запропонував всім фракціям об’єднатися у єдиному завданні – зміні обличчя краю.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: