fbpx

БПП в облраді проти антикорупційних судів і закону про імпічмент

Політика 17:45, 08.12, 2017

Фракція БПП в Івано-Франківській обласній раді не підтримала звернення до керівництва держави щодо необхідності прийняття закону про антикорупційні суди та закону про повноваження президента та його імпічмент.

Відповідне звернення ініціювали депутати фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі" сьогодні на сесії облради, його підтримали всі фракції, окрім БПП, аби ухвалити звернення не вистачило голосів: 36 проголосували за, 19 – проти.

На сесії депутат від фракції "ВОЛЯ" Ольга Федишина заявила:

"В Україні необхідно провести справжню антикорупційну реформу, а не імітувати її. Розпочаті новоствореними органами досудового розслідування гучні кримінальні провадження проти корупціонерів закриваються. Робота НАЗК фактично зірвана. Колишні працівники цього органу привселюдно дали свідчення про факти втручання високопосадовців в його діяльність. Сьогодні також повністю знівельована функція імпічменту як механізму спонукання для Президента України дотримуватися Конституції і законів при виконанні ним своїх повноважень".

Тому Ольга Федишина вважає, що зараз необхідно вжити заходів щодо найшвидшого прийняття Верховною Радою закону України про антикорупційні суди та закону, що визначатиме і регулюватиме повноваження Президента України:

"Якби такий закон був прийнятий у 2013, то президента-утікача Януковича не вдалось би усувати такою дорогою ціною, ціною найкращих синів, які загинули під час Революції Гідності. Тому сьогодні, ми вважаємо, існує потреба у прийнятті закону".

Окрім того, депутат облради заявляє, що президент Петро Порошенко штучно гальмує прийняття закону про антикорупційні суди.

"Закон України про антикорпупційні суди №6011 був внесений депутатами Верховної Ради ще на початку року. Зроблено це було через бездіяльність президента, який, відповідно до Конституції, повинен був внести такий законопроект після його консультацій з Вищою радою правосуддя. Проте він цього не зробив і цим самим не виконав свій конституційний обов’язок. Після цього для того, щоб президент міг внести такий законопроект, Верховна Рада повинна була прийняти постанову про відкликання законопроекту №6011, але фракція БПП заблокувала цей процес, тим часом штучно створюючи в очах суспільства видимість невідкликання цього закону. Лише після того як представники МВФ, США та ЄС засудили дії президента і опублікували 6 і 7 грудня свої офіційні заяви про необхідність прийняття закону про антикорупційні суди, ми всі бачили у Твітері президента ультиматум прийняти такий закон. Ми маємо звертатися і до Президента, бо саме він відповідно до Конституції, після консультації з Вищою радою правосуддя, дослухавшись до зауважень і рекомендацій Венеціанської комісії, зобов’язаний внести такий законопроект", – заявила Ольга Федишина.

Підтримує таку позицію депутатів Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ»" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" і народний депутат України Юрій Дерев’янко.

"БПП хотіли виключно проштовхувати брехню, а не підтримувати створення антикорупційних судів, вони не хотіли зупиняти знищення НАБУ та переслідування політичних опонентів", – каже нардеп.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: