fbpx

Брошнів-Осадська ОТГ планує реконструювати очисні споруди та придбати лінію для сортування сміття. ФОТО

Суспільство 21:41, 07.08, 2018

У Брошнів-Осадській об'єднаній територіальній громаді найбільше коштів вкладають у школу і збереження довкілля.

Брошнів-Осадська ОТГ утворилася в грудні 2017 року, але в нових бюджетних умовах вона почала працювати з початку 2018 року. Зараз у складі громади 3 населені пункти: Брошнів-Осада, Кадобна, Креховичі. З 1 січня наступного року приєднається селище Брошнів.

За словами голови ОТГ Назарія Іваніва, бюджет громади цього року становить приблизно 52 млн грн. З них 7 млн грн – медична субвенція, 15 млн грн – освітня субвенція. Решта – власні надходження від сплати податків такими підприємствами, як ТОВ "Кроно", ТОВ "ЦБМ "Осмолода" та ТОВ "Поліком".

Перші сфери, на які націлилась ОТГ після утворення, – освіта та медицина. Так, в громаді 62% населення підписали декларації з лікарями. У червні КНП "Брошнів-Осадська міська лікарня" отримала фінансування від НСЗУ у розмірі 300 тис. грн.

1

У школах триває капремонт та переобладнання приміщень для 6 перших класів, які будуть вчитися за програмою "Нова українська школа". Також у Брошнів-Осаді після реконструкції відкрили дитсадок на 100 дітей "Світанок" та обладнали за сучасними вимогами.

2

При дитсадку працює Центр реабілітації дітей з інвалідністю, з початку нового навчального року запрацює басейн.

3

Назар Іванів розповів, що в басейні будуть безкоштовно займатись діти дошкільного віку, учні 1-4 класів та діти з інвалідністю. Школярів планують безкоштовно відвозити до басейну автобусом.

У планах громади – зробити безкоштовні автобусні рейси для жителів ОТГ між трьома населеними пунктами. Автобус має їздити тричі на день. Другий автобус має безкоштовно відвозити учнів до школи.

Крім цього, у Брошів-Осадській ОТГ планують реконструювати дві очисні споруди. Для цього необхідно 65 млн грн.

Серед інших планів громади – придбати лінію для сортування сміття, закупити контейнери на 120 літрів у кожний будинок, встановити нові скляні зупинки із сонячними батареями, осучаснити бібліотеки.

Вікторія Повержук

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: