fbpx

Британець, який пробіг півсвіту, зупинився перепочити у Калуші. ВІДЕО

Суспільство 11:21, 06.07, 2018

Британець Марк Елісон пробіг від Белграда до Києва, щоб зібрати кошти для онкохворих. Під час чергового етапу подорожі він зупинився на перепочинок у Калуші.

Марк Елісон проживає в англійському містечку Ньюкасл (повна назва – Ньюкасл-апон-Тайн). Бігом він вирішив збирати гроші для онкохворих у госпіталі, де лікувался його мама, йдеться в сюжеті на UA:Карпати.

"У 1995 році, коли померла моя мама, я хотів щось зробити для госпіталю, де вона лікувалася. Я хотів зібрати для них гроші і вирішив зробити це бігаючи. Тоді все почалося з малого пробігу, який почав з роками збільшуватися. Я вже пробіг Великобританію, США, Австралію та багато країн Європи", – розповів Марк Елісон.

За 23 роки Марк пробіг 16 тис. км та зібрав 315 тис. євро.

"Люди переглядають мій блог, стежать за моїми подорожами і в захопленні від мого вчинку перекидають гроші. Я не думаю, що маю особливу підготовку, найголовніше – підготуватися морально, це справжня битва з собою", – каже він.

Марк пробігає по 30 км в день. Позаду він причіпляє веловізок, який називає "чаплі". Візок обладнаний сонячною панеллю, кошиком та ліхтарями. У ньому він зберігає все, що бере в дорогу, а також ночує там.

1

"Я маю 100 армійських пакетів з їжею, фото дружини, матрац, 10 літрів води та трохи одягу. Мій чаппі три метри у довжину та один метр в ширину. Його вага, коли він порожній, – 70 кг. Найбільше він важив 110 кг. Я тоді якраз біг через Румунію",  згадує британець.

Після цього забігу Марк хоче пробігти Азією. У майбутньому планує пробігти від Росії до Казахстану, звідти до Шанхаю, далі до Японії і тоді до Нової Зеландії. Це 32 тисячі миль, що допоможе йому зібрати 600 тисяч євро.

Цей пробіг британець завершить 24 липня в Києві, а звідти полетить додому в Ньюкасл.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: