fbpx

Будівельна афера в Івано-Франківську: квартири в новобудові отримали по кілька власників

Суспільство 15:55, 25.05, 2015

На одну квартиру в новобудові по вулиці Ленкавського, 4-а виявилося по три власники.

До редакції КУРСу звернулися потерпілі в будівельній афері мешканці Івано-Франківська. Люди нарікають, що опинилися без житла і без грошей, придбавши квартири в новобудові на Ленкавського, 4-а. 

Потерпілих більше десятка. Втім, люди припускають, що таких більше, оскільки деякі покупці просто ще не підозрюють, що їх обдурили. У правоохоронних органах зареєстровано не одне звернення і заяви від потерпілих. Правди деякі покупці шукають уже рік. 

Поки правоохоронці розбираються, архбудконтроль видав декларацію про готовність об'єкта. При тому, як розповідають покупці, будівництво проведене з порушеннями: замість семи поверхів зведено десять; фасад недороблено, а благоустрою нема і досі, відсутні сходи у під”їзд, а сходи в самому будинку – без перил. Покупцям таки вдалося добитися скасування декларації Державної архітектурно-будівельної інспеції України, а міліція порушила кримінальне провадження. 

Про те, що на одну і ту ж квартиру виявилося відразу кілька власників, господарі дізнавались, уже коли збирались робити ремонт. Так, мешканка Івано-Франківська Е. застала у купленому помешканні робітників, які вже ставили підігрів підлоги. Спершу жінка зраділа, бо думала, що це подарунок забудовників, але згодом з'ясувалося – квартира, яка обійшлась постраждалій у триста тисяч гривень, має ще одного власника, який нині у Москві.

Як кажуть скаржники, замість того, щоб вирішити питання з потерпілими, забудовник намагається відновити декларацію у суді і ввести будівлю в експлуатацію. 

Завтра, 26 травня 2015 р., о 10:00 постраждалі обіцяють пікетувати Адміністартивний суд по вул. Незалежності, 46.

Потерпілі звертаються до франківців: якщо у вас підписаний договір із ТОВ "Радіоремсервіс", ТзОВ "Кредо-ІФ" чи "Галицький двір" – перевірте, чи вас не ошукали!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: