fbpx

Будівництво мосту у Франківську перейшло на інший бік Бистриці Солотвинської. ФОТО

Суспільство 17:31, 07.03, 2018

Підрядник розпочав роботи з будівництва моста в Івано-Франківську на правому березі річки Бистриця Солотвинська, зі сторони вулиці Надрічної. Наразі він працює на сьомій опорі, забиває третю палю.

Всього таких паль на опорі має бути 36. Паралельно ведуться роботи на 6-й опорі й тривають на іншому боці Бистриці, зі сторони вул. Хіміків, інформує прес-служба міського голови Івано-Франківська.

"Міст будується, і ми продовжуємо регулярні наради на цьому об’єкті. У робітників є деякі труднощі з ґрунтами, вони доволі міцні. Хоча з іншої сторони – опори будуть гарно триматися. Це важливо, зважаючи на наші погодні умови та можливість повеней. Найбільше зараз хвилюємось, щоб вчасно закупити руду і вилити металеву основу під міст", – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що загальна довжина мосту через Бистрицю Солотвинську (вул. Надрічна – Хіміків) становитиме 324 метри, ширина  14 м, а довжина шляхопроводу на Надрічній (з розгалуженнями в два напрямки) – майже 50 м. Будівництво поділили на три етапи. Розпочали з самого мосту. Зупинились на сталево-бетонній конструкції. Вона дешевша від моноліту, але мінімальний термін експлуатації  80 років, що набагато довше, ніж збірних конструкцій. Проект реалізують на землях комунальної власності, тому він не передбачає додаткових витрат на викуп ділянок. Саме новий міст у Пасічну визначили одним з пріоритетних об’єктів на 2018 рік.

Недавно міст на Пасічну Руслан Марцінків назвав "майбутнім його політичної кар’єри". За словами мера, міст мають здати в експлуатацію в травні 2019 року.

Як писав КУРС, інженерна техніка для будівництва моста прибула до Івано-Франківська 18 листопада. 

Нагадаємо, тендер на будівництво моста з будівництвом транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна управління капітального будівництва міськвиконкому оголосило на початку липня з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

За будівництво моста змагалися чотири фірми. До аукціону не допустили двох учасників. Перемогла фірма ТОВ "Мостобудівельний загін №112", пов'язана з колишнім нардепом від Партії регіонів Володимиром Продивусом, що запропонувала найнижчу ціну – 120 млн грн. Пізніше виконуючий обов'язки директора ТОВ "Мостобудівельний загін №112" Сергій Порожнюк пояснив, що компанія запропонувала таку ціну, щоб закріпитися у регіоні.

Будівельні роботи компанія буде проводити у три етапи. Перша черга – будівництво транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, друга черга – будівництво вулиці Хіміків, третя – будівництво самого моста.

Зазначимо, договір про будівництво моста з підрядником був підписаний 17 жовтня. Роботи мали розпочатися протягом 10 днів. Міський голова Руслан Марцінків звинуватив у затримці будівництва моста на Пасічну невідомого нардепа.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: