fbpx

Будівництво школи у Чорному Потоці ОДА і досі не профінансувала як пріоритетний об’єкт

Політика 19:20, 30.11, 2017

У селі Чорний Потік, що у Надвірнянському районі, школярі продовжують вчитися де доведеться: у кабінеті сільського голови, у будинку вчителя. Аби почати зводити нову школу, один зі старих корпусів довелося знести. Тож на 4 сотні дітей приміщень катастрофічно бракує.

Це питання стало номер один на засіданні комісії облради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства. Зокрема, депутат обласної ради від фракції "Воля" Ольга Федишина зазначила, що з проханнями добудувати школу у Чорному Потоці до голови ОДА Олега Гончарука зверталася неодноразово. Під час розгляду "Програми соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини на 2017 рік" це питання навіть було визначене як пріоритетне. Втім належного фінансування на будівництво школи досі немає.   

"Єдине, що було виділено цього року , – 330 тисяч навесні і ще 250 тисяч згодом. Пріоритетні об'єкти не так мають фінансуватися. Адже обласна рада могла хоча б мільйон виділити на цю школу",  зауважила Ольга Федишина.

Депутат наголошує, що мова перш за все іде про дітей і їхню безпеку. Адже в селі ще 200 дошкільнят, вони у наступні роки теж мають піти до школи, якої і досі немає.

"Так не має бути, там велике село. Доїзд з Чорного Потоку до інших сіл на навчання через відсутність дороги теж неможливий. Щоб не ставити під загрозу життя і здоров'я дітей, ми зобов'язані добудовувати цю школу. Це питання тягнеться десятиліттями. Прохання до голови ОДА виконати обіцянку. І той об’єкт, який був визначений пріоритетним, профінансувати у належній сумі",  підсумувала Ольга Федишина.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: