fbpx

Безпритульних просять приходити у будинок нічного перебування

Суспільство 11:07, 20.10, 2014

З настанням холодів у Івано-Франківському будинку нічного перебування зростає кількість відвідувачів. Часто люди, які приїжджають з інших регіонів, ночують на вокзалі, але завдяки соціальному патрулюванню та інформаційно-роз’яснювальній роботі безпритульним рекомендують приходити на ночівлю до будинку нічного перебування.

На сьогодні на обліку є троє переселенців: один з АР Крим, двоє – з Донбасу, оскільки у будинку нічого перебування є можливість отримати реєстрацію за юридичною адресою. А така реєстрація необхідна для отримання медичної та соціальної допомоги.

"Кожного року ми готуємося до осінньо-зимового періоду, тому що на цей час кількість людей, які приходять за допомогою до будинку нічного перебування, зростає. Нами була утеплена підлога у чоловічому та жіночому залі, попередньо ми поміняли вікна і двері, відремонтували труби, зробили ремонт у санпропускнику, встановили пожежну сигналізацію", – розповідає директор будинку нічного перебування Іван Боберський. 

Директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська зазначає, що робота по соціалізації безпритульних, забезпечення їх належними умовами проживання, організація дозвілля та залучення їх до суспільної діяльності є дуже важливою.

На сьогодні у будинку нічного перебування може перебувати одночасно до 30 чоловік. При потребі є змога встановити ще 10 додаткових ліжко-місць. Також щороку в Івано-Франківську розгортають пункти обігріву, робота яких є досить ефективною. Їх відкривають згідно з відповідним розпорядженням міського голови, коли температура повітря опускається до 10 ̊ С морозу. 

У будинку нічного перебування існує банк одягу, створений у співпраці з благодійним фондом "Карітас".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: