fbpx

Буковельські мажори вчинили стрілянину в Яблуниці: важко поранено 16-річного хлопця

Суспільство 18:51, 25.12, 2014

У селі Яблуниця Яремчанської міськради 16-річний хлопець, який став свідком масової бійки і стрілянини, отримав важке поранення з рушниці.

14 грудня близько 23-ї години вечора у центрі села Яблуниця Яремчанської міськради біля бару "Калина" зав’язалася бійка. Як розповідають очевидці, працівники з "Буковелю", які тимчасово живуть у селі, посварилися з місцевими. Причому, за словами депутата Яблуницької міської ради Андрія Марійчина, це була навіть не сварка, а "розмова на підвищених тонах". Однак "буковельські" подзвонили за підмогою. Через деякий час приїхали кілька чоловіків, один з яких почав стріляти у місцевих з рушниці.

"Хто стояв спереду, в тих пшикали газовими балончиками… Мій  син в бійці участі не брав, він стояв позаду. Один з чоловіків почав стріляти з рушниці і прострелив дитині ногу", – розповідає матір потерпілого Марія Варцаб’юк.

Пораненого підлітка швидкою негайно відвезли до Івано-Франківська. Рентген показав, що в правій нозі потерпілого залишилися 170 шротин, зачепило й ліву ногу, в яку потрапили 5-6 шротин. Хлопця прооперували в обласній дитячій лікарні.

"Синові зробили операцію, але вийняли дуже мало тих шротів. Лікар каже, що прийдеться робити ще одну операцію. Але треба, щоб трохи зажило", – розповідає пані Марія.

За цим фактом Яремчанський міськвідділ міліції відкрив кримінальне провадження. Чотири дні тому жінка сама поцікавилася у слідчого, як просувається справа. Той відповів, що обласна прокуратура передала розслідування у Богородчани.

"Я вчора пішла в обласну прокуратуру, прокурор сказав, що вони справу не забирали. Але я написала заяву, щоб прокуратура розібралася. Тому що вже ходять чутки, що там задіяні люди, котрі при владі", – говорить мати пораненого хлопця.

Прокуратура пообіцяла матері відповідь у місячний термін.

Жінці відомо, що міліція встановила особу власника автомобіля, на якому приїхала "підмога". На цього ж чоловіка зареєстрована рушниця, і саме він стріляв у дитину.

Марія Варцаб’юк  підозрює, що справу спробують замнути. Розповідає, що якийсь чоловік приходив в лікарню і пропонував тисячу доларів за те, щоб жінка забрала заяву. Коли вона не погодилася, до неї почали дзвонити і погрожувати: мовляв, якщо не забере заяву, то зроблять так, що вона сама виявиться винною у пораненні сина.

Мати потерпілого вимагає справедливого розслідування справи.

"Ну як забрати заяву?! Він так міг і інших дітей постріляти. Зараз півсела боїться в центр спускатися", – каже вона.

Як розповів КУРСу депутат Яблуницької сільради Андрій Марійчин, свідками стрілянини, до якої причетне керівництво одного з готелів на "Буковелі", стали чимало горян. Громада обурена тим, в який спосіб "мажори вирішили навести з місцевими порядок". Пораненому хлопцю гроші на лікування збирали всім селом. Є й інші потерпілі внаслідок побоїща, каже Андрій Марійчин. У людей синці й забої.

"Ми просто хочемо, що винні були покарані і справу не замнули в міліції. Ми стежимо за цим.  Дуже здивовані, що раптом слідство передали в Богородчани", – каже депутат сільради.

КУРС стежить за розвитком справи: більше інформації згодом…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: